Weghorst helpt dominant AZ aan zege in Arnhem

26 augustus 2017, 20:32

AZ heeft lijstaanvoerder Vitesse weer terug op aarde gezet. De Alkmaarse ploeg speelde zaterdagavond uitstekend in GelreDome en drukte dankzij Wout Weghorst het overwicht ook uit in de score: 1-2. Daarmee haalde AZ revanche voor de verloren bekerfinale in april.

Vitesse begon het duel als trotse koploper van de Eredivise, maar maakte die status geen moment waar. Zonder Thulani Serero, die kampte met een hamstringblessure, kreeg de ploeg van Henk Fraser geen moment grip op de wedstrijd. Het middenveld met de jonge Engelsman Charlie Colkett werd overspeeld door dat van AZ en het ontbrak ook de aanvallers en verdedigers aan scherpte.

Lange tijd leek het uitstekende keeperswerk niet beloond te gaan worden omdat Vitesse zelf nauwelijks een kans wist te creëren. In het eerste uur was de bijdrage van de thuisploeg beperkt gebleven tot een gekruld schot van Bryan Linssen. Pas na een ingreep van Fraser, die Luc Castaignos als tweede spits bracht met nog een half uur op de klok, werd Vitesse wat dreigender.

De bezoekers moesten zo een enorme mentale dreun verwerken na een uur lang dominantie in Arnhem. Dat deden ze echter uitstekend door gewoon op dezelfde wijze verder te gaan en op zoek te gaan naar de zege. Het werd beloond door Weghorst, die fraai binnenknikte na opnieuw een assist van oud-Vitessenaar Vejinovic: 1-2. Een verdiende winnende treffer voor AZ, dat op dit moment dichter bij de top drie lijkt te zitten dan de Arnhemse bekerwinnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen