Bevliegingen Lewandowski helpen Bayern langs Werder

26 augustus 2017, 17:35

De individuele klasse van Robert Lewandowski is zaterdagmiddag van doorslaggevende waarde geweest voor Bayern München. De regerend kampioen legde bij Werder Bremen een moeizame wedstrijd op de mat, maar won dankzij twee fraaie goals van de Poolse spits wel met 0-2. Arjen Robben begon in de basis en hield het een uur vol. Ondertussen boekte Andries Jonker met VfL Wolfsburg een nipte zege op Eintracht Frankfurt.

De eerste overwinning van het seizoen is een feit voor Andries Jonker, met VfL Wolfsburg was hij zaterdag met 0-1 te sterk voor Eintracht Frankfurt. Bij de thuisclub deden Jetro Willems en Sebastien Hallér negentig minuten mee, terwijl er bij Wolfsburg speelminuten waren weggelegd voor Paul Verhaegh (basis) en Riechedly Bazoer (ingevallen). De behendige Daniel Didavi scoorde het enige doelpunten namens Wolfsburg, dat vorige week nog een maatje te klein was gebleken voor Borussia Dortmund.

Supporters die een kaartje hebben gekocht voor Bayer Leverkusen tegen 1899 Hoffenheim hebben daar geen spijt van gehad. Beide teams, die vermoedelijk gaan bivakkeren in de subtop, werkten een mooie strijd af in de BayArena. Via Wendell en Karim Bellarabi kwam Leverkusen twee keer op voorsprong, maar Hoffenheim-spitsen Andrej Krameric en Mark Uth zorgden evenvaak voor de gelijkmaker. Na twee duels staat Leverkusen nu op één punt en Hoffenheim op vier.

Holger Badstuber heeft door veel blessureleed moeilijke jaren achter de rug, maar zaterdagmiddag beleefde de verdediger een sportief hoogtepunt. Door een treffer van de oud-speler van Bayern München boekte promovendus VfB Stuttgart een 1-0 zege op FSV Mainz 05, dat daardoor nog puntloos is na twee speelronden. Ondertussen heeft Jeffrey Gouweleeuw met FC Augsburg de punten gedeeld met Borussia Mönchengladbach: 2-2. Alfred Finnbogason bracht de thuisclub al na één minuut op voorsprong, maar door treffers van Denis Zakaria en Oscar Wendt draaide Gladbach het duel nog binnen het halfuur om. Augsburg-speler Sergio Cordova legde in de 89ste minuut vervolgens de eindstand vast op 2-2.

Het Borussia Dortmund van Peter Bosz speelt zaterdagavond om 18.30 uur tegen Hertha BSC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen