Mooie poule voor Vitesse: Lazio, OGC Nice en Zulte

25 augustus 2017, 13:55   Bijgewerkt: 25 augustus 2017, 15:27

Vitesse kent haar tegenstanders in de Europa League. Lazio Roma, OGC Nice en Zulte Waregem zijn vrijdagmiddag bij de loting in Monaco uit de koker gekomen voor de Arnhemmers. Dat betekent dat onder anderen Stefan de Vrij en Wesley Sneijder zullen langskomen in het Gelredome. Ondertussen werden ook veel andere Nederlanders aan elkaar gekoppeld. Zo zitten Olympique Lyon, Everton, Atalanta en Apollon Limassol bij elkaar in.

Henrik Larsson en Eric Abidal koppelden Vitesse dus aan Lazio, Nice en Zulte Waregem. Het Lazio van De Vrij is niet alleen de nummer vijf van het afgelopen Serie A-seizoen, maar ook de Italiaanse bekerhouder en de kersverse winnaar van de Supercoppa Italiana. Nice is de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Ligue 1, waar alleen AS Monaco en Paris Saint-Germain sterker bleken. De Zuid-Franse equipe, waar Sneijder en Mario Balotelli onder contract staan, was dit seizoen in de derde voorronde van de Champions League te sterk voor Ajax. Zulte Waregem is op papier de makkelijkste tegenstander van Vitesse. De werkgever van de aan Sparta verhuurde Robert Muhren werd afgelopen jaar derde in België.

Jordi Cruijff is met Maccabi Tel Aviv ingedeeld bij Villarreal, Astana en het Slavia Praag van Mick van Buren. Hoffenheim-assistent Alfred Schreuder kan Eljero Elia van Istanbul Basaksehir de hand schudden, aangezien deze clubs in een groep zitten met Braga en Ludogorets (Virgil Misidjan en Jody Lukoki). De mooiste 'Nederlandse' poule is Groep E, waarin Olympique Lyon (Kenny Tete en Memphis Depay), Atalanta (Hans Hateboer en Marten de Roon), Everton (Davy Klaassen en Ronald Koeman) en Apollon Limassol zitten. Karim Rekik bindt met Hertha BSC de strijd aan met Athletic Bilbao, Zorya Luhansk en FC Östersund.

AC Milan en Arsenal zijn op papier de grootste favorieten voor de eindzege. Milan ontmoet Austria Wien, HNK Rijeka en AEK Athene, terwijl Arsenal het opneemt tegen BATE Borisov, 1.FC Köln en Rode Ster Belgrado. Grappig is dat Rosenborg BK en Zenit St. Petersburg, de beulen van Ajax en FC Utrecht, bij elkaar zijn ingedeeld. Zij trekken ten strijde tegen tegen Real Sociedad en FK Vardar.

De volledige loting voor de groepsfase van de Europa League:

Lees ook: Feyenoord en Vitesse moeten Nederland redden op ranking

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen