Advocaat geeft uitleg over Ajacieden, Babel en Elia

25 augustus 2017, 14:24

Dick Advocaat heeft op deze vrijdag de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september) bekendgemaakt. De bondscoach ging naast de [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/320722/advocaat-van-persie-nog-steeds-een-van-onze-besten/,_blank,uitleg] over de terugkeer van Robin van Persie ook nader in op de selectie van Donny van de Beek en Matthijs de Ligt en het ontbreken van Eljero Elia en Ryan Babel.

Van de Beek en De Ligt zijn opgeroepen, omdat Advocaat veel toekomst in deze spelers van Ajax ziet. "Er zit bewust een aantal spelers met heel veel potentie bij. Dat is ook de reden waarom ik onze vriend Van de Beek heb opgeroepen. Ik denk dat hij de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen bij het Nederlands elftal", voorspelt Advocaat. Dat is ook de reden waarom De Ligt weer een plaats in de selectie heeft gekregen. "Over hem denk ik hetzelfde", geeft Advocaat aan. "In de toekomst gaat hij nog veel waarde hebben voor het Nederlands elftal. Op de trainingen is hij me al goed bevallen en iedere keer dat de jongen kan spelen, is dat een pré."

Eljero Elia en Ryan Babel zaten dankzij hun sterke prestaties in Turkije bij de voorselectie van Oranje, maar de spelers van respectievelijk Istanbul Basaksehir en Besiktas hebben de laatste schifting niet overleefd. "We hebben laten zien dat we ze volgen, maar toch gekozen voor spelers die er al een tijdje bij zitten. Elia zit op dit moment in een flow en was bij Feyenoord ook goed en Babel presteert zeer constant. Maar dat zie ik ook Promes, die bij Spartak dé bepalende speler voorin is. Dat zie ik niet bij die andere spelers. Ik vind het ook gevaarlijk en onnodig om nu dingen te gaan proberen", besluit Advocaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen