Kritiek op wissel Keizer: "Dacht dat het logisch was"

25 augustus 2017, 08:15

Ajax kreeg donderdagavond de opdracht om een 0-1 verlies in de thuiswedstrijd weg te poetsen tegen Rosenborg BK en was dankzij een 1-2 voorsprong aardig op weg om alsnog de groepsfase van de Europa League te bereiken. Het ging uiteindelijk echter weer mis, omdat de Noren met 3-2 wisten te winnen. Een breekpunt was volgens veel criticasters de wissel Deyovaisio Zeefuik voor Kasper Dolberg.

Toen Ajax zich door goals van Amin Younes en Lasse Schöne naar een 1-2 voorsprong had geknokt in Trondheim, bracht coach Marcel Keizer een extra verdediger binnen de lijnen. Zeefuik ging als back spelen en kwam erin voor spits Dolberg. Het leverde veel gefronste wenkbrauwen op. "We hebben inderdaad defensief gewisseld, maar ik dacht dat het een logische wissel was", reageert Marcel Keizer bij Ajax TV.

"Deyovaisio kwam op rechtsback te staan, tegenover de snelle linksbuiten (Samuel Adegbenro, red.), die in de heenwedstrijd de goal maakte. Joël ging naar het middenveld, waardoor je daar ook wat meer controle kon hebben. Dan valt de goal uiteindelijk uit een standaardsituatie. Dat is de grootste domper van de avond", verzucht Keizer.

Door de dubbele domper tegen Rosenborg speelt Ajax voor de eerste keer in lange tijd geen wedstrijden in het hoofdstadium van een Europees toernooi. "We hebben een heel slechte start en we moeten kijken hoe we hier doorheen kunnen komen. De komende dagen zullen niet de vrolijkste bij Ajax zijn. We gaan erover praten en trainen, want we moeten zondag tegen VVV-Venlo (uit, red.) gewoon weer goed zijn", besluit de geplaagde Keizer, die ook al sprak over een blamage.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen