'Supersnelle' Antuna naar Groningen: "Mooie stap voor mij"

22 augustus 2017, 08:11

Uriel Antuna werd maandagmiddag gepresenteerd bij FC Groningen. De plaatselijke FC heeft de 20-jarige Mexicaan voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City, dat de pijlsnelle  vleugelaanvaller deze zomer op haar beurt van Santos Laguna kocht. Groningen heeft in de deal met Man City het tweede recht op koop en ook een doorverkooppercentage bij een verkoop bedongen, meldt algemeen directeur Hans Nijland.

Antuna is na Django Warmerdam, Kevin Begois, Lars Veldwijk, Ritsu Doan, Mike te Wierik en Todd Kane de zevende zomeraanwinst van Groningen. "FC Groningen is een club met een goede structuur", zo citeert de clubwebsite de Mexicaanse versterking. "Het is voor mij een mooie stap. Ik heb me verdiept in de club, al ken ik mijn teamgenoten natuurlijk nog niet. Ik verheug me erop ze snel te leren kennen. Ik weet wel dat grote spelers als Arjen Robben en Luis Suárez hier hebben gespeeld. Het is een club met een goed idee over voetballen. De Eredivisie is een competitie, die ik van huis uit al met veel interesse heb gevolgd."

De nieuweling omschreef zichzelf als een flitsende vleugelspeler. "Ik ben een echte buitenspeler, ben erg snel en hoop hier veel te leren. Ik wil graag minuten maken in het eerste, ervaring opdoen en hopelijk betrokken zijn bij veel goals. Met assists of door zelf te scoren. Ik hoop met mijn acties een goede bijdrage te kunnen leveren aan het team", aldus Antuna.

Coach Ernest Faber heeft meerdere beelden van Antuna bekeken en is positief over de nieuwe speler. "Het is een supersnelle en lichtvoetige rechtsbuiten. Met hem op rechts kunnen we ook met drie spitsen gaan spelen. Het is nog een talent en hij zal zich snel moeten aanpassen aan de tactiek. Hij is opgegroeid met voetballen op straat. Daar is het overleven, gaat het erg fel en technisch aan toe. De winnaarsmentaliteit is aanwezig. Zijn felheid en eergevoel kunnen we goed gebruiken in de ploeg", stelt Faber.

Foto: FC Groningen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen