Volwassen PSV ondervindt weinig hinder van NAC Breda

20 augustus 2017, 18:38

PSV heeft dankzij een volwassen zege in Breda nog altijd de maximale score in de Eredivisie weten te behouden. De Eindhovense formatie stond in het Rat Verlegh Stadion alleen de eerste en laatste vijf minuten van de eerste helft onder druk, maar was verder de bovenliggende partij. Na het eerste bedrijf leek PSV voor een lastige klus te staan, maar daar kwam in de tweede helft niets van terecht. De doorgaans lastige uitklus in Breda werd zodoende zonder al te veel moeite volbracht: 1-4.

De fanatieke Bredase aanhang liet geen gras groeien over de terugkeer van NAC in de Eredivisie. Met een prachtige sfeeractie werd hun elftal verwelkomd op het hoogste niveau. Het legde geen windeieren, want de thuisploeg begon vol overtuiging aan het duel en zette PSV onder druk. De Eindhovenaren lieten op hun beurt zien daar wel bestand tegen te zijn en nadat de storm was gaan liggen nam PSV het heft in handen.

Na achttien minuten kwam Santiago Arias door op rechts. De Colombiaan had de bal af moeten spelen naar een van zijn vrijstaande teamgenoten, maar besloot uit een lastige hoek zelf te schieten. Andries Noppert bracht redding en gaf daarmee een corner weg. Uit die spelhervatting haalde PSV het maximaal haalbare. Via Menno Koch kwam de bal in de voeten van de geheel vrijstaande Steven Bergwijn, die droog raak schoot: 0-1.

De nummer drie van het vorige seizoen bleef na die openingsgoal de bovenliggende partij en zag Bergwijn bijna zijn tweede van de middag maken. De rappe buitenspeler passeerde James Horsfield op een wel erg  gemakkelijke manier en krulde de bal daarna nét aan de verkeerde kant van de paal voorbij de verbouwereerde Noppert. Het was het laatste aanvallende wapenfeit van de gasten in het eerste bedrijf.

Vijf minuten voor rust kreeg NAC namelijk vanuit het niets een penalty. Arbiter Pol van Boekel besloot de bal na een overtreding van Derrick Luckassen op Thierry Ambrose op de stip te leggen. De Franse spits, vorige week ook al scorend tegen Vitesse, benutte het buitenkansje overtuigend: 1-1. PSV leek het daarna even kwijt, maar NAC kon daar niet van profiteren, waardoor de gelijke stand ook de ruststand was.

PSV kwam sterker uit de kleedkamers. Na een klein uur spelen haalde Jorrit Hendrix heerlijk uit. Noppert kon ternauwernood redding brengen op de inzet van de PSV-middenvelder. Het gebeurde enkele minuten na een schandalige overtreding van Rai Vloet, die onbesuisd inkwam op Marco van Ginkel. Van Boekel had dat moeten bestraffen met rood, maar de NAC-verdediger kwam er zonder berisping vanaf.

Van Ginkel haalde een fractie later sportief gezien zijn gram. De middenvelder kopte de bal op knappe wijze uit een corner tegendraads in en zette PSV daarmee opnieuw op voorsprong. Angelino kreeg namens NAC een minuut later een kans om de bordjes weer in evenwicht te zetten, maar PSV-goalie Jeroen Zoet bracht redding op de inzet van de Spanjaard. Twintig minuten voor tijd besliste Hirving Lozano het duel. De jonge Mexicaan toonde een staaltje individuele klasse en rondde een goede actie af met een verdienstelijke goal: 1-3.

Het vermoeid ogende NAC kon in het vervolg niets meer uitrichten, al toonde PSV ook zijn klasse en liet het de voorsprong niet meer in gevaar komen. Hendrix vergrootte de marge vlak voor tijd zelfs nog. Na goed voorwerk van Luuk de Jong schoot de Limburger beheerst raak: 1-4. Het zal voor trainer Phillip Cocu na het Europese debacle dan ook als een enorme opluchting voelen dat de eerste twee competitiewedstrijden de maximale score hebben opgeleverd. Voor NAC staat er vrijdag een kraker op het programma, als Sparta te gast is op het eerste echte 'avondje NAC'. Als de geel-zwarten dan drie punten halen zal niemand malen om de eerste twee verloren partijen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen