Van den Brom: "Hadden er veel meer uit kunnen halen"

20 augustus 2017, 09:31

John van den Brom zag AZ zaterdagavond met 2-0 winnen van ADO Den Haag. Door een vroege rode kaart voor Wilfried Kanon speelden de Alkmaarders lange tijd tegen tien man. AZ won vrij gemakkelijk, maar de trainer was toch niet geheel tevreden.

Over de strafschop die AZ kreeg nadat Kanon Ron Vlaar vasthield, was veel te doen na afloop. "Volgens mij was het gewoon terecht. Ik heb het zelf niet teruggezien, maar dat is wat ik hoor van collega's en spelers die de beelden wel hebben gezien. Als je weet dat je al geel op zak hebt, dan moet je gewoon slimmer verdedigen. Het was slim van Ron en niet slim van de tegenstander", reageert Van den Brom tegenover FOX Sports.

De strafschop en de daaruit volgende voorsprong was een kantelpunt in de wedstrijd. "Dat hadden we nodig om de wedstrijd naar ons toe te trekken", erkent de trainer, die vond dat AZ te weinig deed met de man-meer-situatie. "We hadden er veel meer uit kunnen halen. Daarom ben ik ook helemaal niet zo tevreden. Maar het is ook niet zo dat het tegen tien man altijd makkelijker is." 

AZ kwam voor het treffen met ADO het veld op met shirts met de naam van Calvin Stengs erop. Het talent raakte zwaar geblesseerd tijdens de eerste wedstrijd van AZ in de Eredivisie en komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie. "Het was een gebaar vanuit de selectie zelf. Om hem een hart onder de riem te steken. Het was een mooi gebaar van de jongens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen