Promovendus VVV verrast inspiratieloos Twente in eigen huis

19 augustus 2017, 20:29

FC Twente is na twee duels nog altijd puntloos. VVV-Venlo verraste de inspiratieloos ogende Tukkers in eigen huis, door met 1-2 te winnen. Vito van Crooij, met een schitterend schot, en Jerold Promes hielpen de Limburgers voor rust in een zetel. Na een uur spelen deed Tom Boere wat terug, maar daarna kon de thuisploeg het VVV gek genoeg niet meer lastig maken. De Venlonaren lieten zelfs kansen op meer liggen, maar daar zal niemand in het Limburgse kamp mee zitten.

Beide teams roerden zich deze week op de transfermarkt. Twente haalde de ervaren Oostenrijker Michael Liendl en VVV versterkte zich met Etienne Amenyido, die op huurbasis overkwam van Borussia Dortmund. De Tukkers verloren de seizoensouverture vorige week in De Kuip met 2-1, terwijl de Limburgers Sparta in eigen huis over de knie legde. 

Aan de andere kant was de Venlose promovendus uiterst effectief. Vito van Crooij schoot na ruim twintig minuten uit een bijna onmogelijke hoek schitterend raak. De vleugelspeler werd weggestuurd door Lennart Thy en gaf Twente-doelman Jorn Brondeel met een vlammend schot het nakijken. Nog vóór de rust verdubbelde VVV die marge. Brondeel dook bij een corner onder de bal door, waarna Ralf Seuntjens de bal terug kon leggen op de geheel vrijstaande Jerold Promes, die de bal van dichtbij in kon schieten.

Een echte vuurdoop voor VVV bleef daarna uit. Twente zette de gasten niet met de rug tegen de muur. Sterker nog: VVV was de bovenliggende ploeg. Een kopbal van Promes, die opnieuw opvallend vrij stond, werd ternauwernood gered door Brondeel. Een lage, harde voorzet van invaller Leroy Labylle belandde even later in de handen van de Belg. Een kleine tien minuten voor tijd ontsnapte Twente-aanvoerder Stefan Thesker aan een rode prent, nadat hij de doorgebroken Torino Hunte vloerde.

Ook in het vervolg kon de thuisploeg niet overtuigen. De gretige Oussama Assaidi was een lichtpuntje aan de zijde van de thuisploeg, die het VVV gek genoeg niet meer lastig kon maken. De Limburgers kunnen daardoor tot nu toe terugkijken op een zéér geslaagde rentree in de Eredivisie, terwijl het voor de Tukkers tijd wordt voor punten, te beginnen volgende week op bezoek bij provinciegenoot PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen