Molenaar: "We gaan uit van moed en niet van angst"

17 augustus 2017, 21:25

Robert Molenaar, de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade, wil aanvallend voetbal spelen met zijn club. Vrijdag nemen de Limburgers het in eigen stadion op tegen Vitesse. Roda JC begon de Eredivisie afgelopen weekend met een 4-2 nederlaag bij PEC Zwolle.

"Ik ben een trainer die ambitieus is en graag vanuit de Nederlandse cultuur aantrekkelijk voetbal speelt", aldus Molenaar op de website van Roda JC. "Ik heb een bepaalde visie en zal daar niet van afwijken. Het liefst wil ik tegenstanders bij de strot pakken, al kan je dat nooit negentig minuten volhouden. Daarom moeten we vooral realistisch blijven en ook in staat zijn om wedstrijden te managen. Duidelijk is in ieder geval dat we initiatief gaan nemen en ons niet zullen verstoppen. We gaan uit van moed en niet van angst."

Dat proces kost wel tijd, aangezien Roda JC vorig seizoen meer defensief was ingesteld. "Dat heeft de 4-2 nederlaag van afgelopen week in Zwolle nog bewezen. Ik heb een aantal goede dingen zien, maar er is ook nog een hoop werk aan de winkel", weet Molenaar. "Meteen werd duidelijk dat een competitieduel heel anders is dan wedstrijden in de voorbereiding. Als het er echt om gaat staan de kerels op."

"Vrijdag treffen we met Vitesse een geduchte tegenstander die afgelopen seizoen als vijfde eindigde én de KNVB beker won. Ook in Arnhem hebben er in de zomer veel mutaties plaatsgevonden. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de 4-1 overwinning van afgelopen week op NAC Breda hebben echter aangetoond dat ook de huidige selectie in het bezit is van veel kwaliteit. Vrijdag zullen we er, met de steun van de twaalfde man, alles aan moeten doen om tot een goed resultaat te komen. Iets wat voor de rest van deze jaargang voor elk duel zal gelden. Daarom is handhaving dit seizoen de doelstelling. De ambitie is om dat zonder play-offs te doen, de droom om het linkerrijtje te benaderen", besluit Molenaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen