FC Utrecht schittert: "Groot compliment aan Ten Hag"

17 augustus 2017, 07:00

Natuurlijk is het een reële optie dat Zenit St. Petersburg volgende week in Rusland de 1-0 eindstand van het eerste duel wegpoetst, maar met de overwinning in de Galgenwaard heeft FC Utrecht veel respect afgedwongen. De Domstedelingen hebben hun spierballen laten zien en kwamen tegen Zenit soms zelfs met gallery play op de proppen. Het was genieten op de tribunes.

Vanaf minuut één zat Utrecht erbovenop in een kolkende Galgenwaard, waar de fans voor een schitterende sjaaltjeszee zorgden. Na de overwinningen op het Maltese FC Valletta en het Poolse Lech Ponzan schreef de formatie van Erik ten Hag een nieuw hoofdstuk in haar steeds mooier worden Europese boek. Dankzij een reboundgoal van Zakaria Labyad werd het, verdiend, 1-0 in Utrecht. Verdedigt de ploeg van Ten Hag deze 1-0 met succes in Sint Petersburg, dan is de poulefase van de Europa League bereikt.

'Utrecht goed' in plaats van 'Zenit slecht'

Ook Sean Klaiber kan terugkijken op een dijk van een wedstrijd, als opstomende rechtsback. "Ik denk dat wij goed waren, in plaats van dat Zenit gewoon slecht was. We hebben gewoon een mooie ploeg. Iedereen kent zijn taak en voerde die goed uit. De opdracht van Ten Hag was dat we op de nul moesten spelen en verder ons eigen spel moesten spelen. In balbezit de backs eroverheen, de middenvelders volop in beweging, dat soort dingen. Het bekende spelletje", aldus Klaiber, die wel de Dani Alves van Utrecht leek.

Compliment aan Ten Hag

De prestatie van Utrecht is des te knap als er gekeken wordt naar het absentenlijstje van Ten Hag. Ramon Leeuwin en Willem Janssen waren geschorst, terwijl Simon Makienok, Rico Strieder, Patrick Joosten, Chris David en Anouar Kali (nog) niet fit zijn. Ondanks deze situatie heeft Ten Hag het voor elkaar gekregen om binnen zeer korte tijd een hecht team te smeden. "Het is volledig zijn verdienste", vindt Dessers. "Veel dingen zijn nieuw, maar hij heeft alles er super in geslepen. Daar kan de hele ploeg van profiteren. Als je ziet hoe de blessures en schorsingen door hem opgevangen worden, dan verdient Ten Hag een groot compliment."

Dat het lekker liep tegen Zenit, werd wel geïllustreerd door de hakjes en technische hoogstandjes die onder meer Klaiber, Dessers, Gyrano Kerk en Zakaria Labyad bij tijd en wijlen lieten zien. "Als je er goed in zit, dan kan je dat ook flikken", weet Klaiber. Dessers vindt dat ook. "Die acties maken we bovendien omdat we plezier hebben. Dat is belangrijk om tot goede prestaties te komen. Ik heb echt genoten van de wedstrijd tegen Zenit." Met hem vele anderen.

Door: Koen Jans

[photo,108125,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen