Enthousiast FC Utrecht stunt met zege op matig Zenit

16 augustus 2017, 20:49   Bijgewerkt: 16 augustus 2017, 21:03

FC Utrecht heeft wederom voor een verrassing in Europees verband gezorgd. Na de knappe uitschakeling van het Poolse Lech Poznan, wist het ditmaal te winnen van de Russische grootmacht Zenit Sint-Petersburg. Het felle FC Utrecht was vrijwel de hele wedstrijd beter dan Zenit, dat een ongeïnspireerde indruk maakte. Een kwartier voor tijd volgde de beloning: Zakaria Labyad benutte met het hoofd een van de weinige kansen die Utrecht kreeg.

FC Utrecht begon vol enthousiasme aan de wedstrijd en probeerde de tegenstander overal op het veld onder druk te zetten. Dit leidde na drie minuten al tot de eerste kans van de wedstrijd. Cyriel Dessers snoepte Domenico Criscito de bal af en stuurde Gyrano Kerk diep. Die speelde de bal echter te ver voor zich uit, waarna hij het zijnet raakte.

Het nonchalante Zenit kon voor rust niets creëren en zag het prima spelende FC Utrecht de grote kans op de aansluitingstreffer krijgen. Na een weergaloze dieptepass van Edson Braafheid en een prima voorzet van Sean Klaiber kon Dessers vrij inschieten. De Belg stuitte echter tot twee keer toe op doelman Andrey Lunev.

De koploper van de Russische Premjer-Liga probeerde er na de rust wat meer van te maken en gooide het tempo wat omhoog. Desondanks wist FC Utrecht in negentig minuten tijd geen enkele kans weg te geven. Ook Zenit hield het achterin dicht. Het stond slechts één kans toe, die echter wel een doelpunt opleverde. Kerk gaf voor op Dessers, die met een kopbal de vuisten van Lunev vond. De rebound kwam echter terecht bij Labyad, die de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen kopte.

Ook na die goal bleef een Russische storm uit en zette Utrecht zelfs nog het meeste druk in jacht op de 2-0. Een gevaarlijk schot loste Zenit nog, maar de bal vloog hard voorlangs. Wat nog harder was, was de orkaan van geluid die even voor acht losbarste in de Galgenwaard na het laatste fluitsignaal. 

[photo,108121,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen