Feyenoord op kunstgras Excelsior: andere opstelling mogelijk

16 augustus 2017, 08:24

Giovanni van Bronckhorst is zoekende naar de beste kunstgras-maatregel voor Feyenoord. De landskampioen gaat zondag op bezoek bij Excelsior, waar een nep grasmat ligt. Op kunstgras presteert Feyenoord steevast slecht.

Feyenoord speelde vorig seizoen hun eerste kampioensduel op bezoek bij Excelsior. Op het kunstgras in Kralingen ging het mis. Volgens Van Bronckhorst valt er op die ondergrond niet te voetballen. De oefenmeester denkt na over een oplossing om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een andere speelstijl is een optie, maar ook de keuze voor een ander type speler.

"Dat is het overwegen inmiddels wel waard, ja", zegt Gio tegen het Algemeen Dagblad. "Als het blijft zoals het nu is, dan gaan trainers dat ook gewoon doen. Dan kies je voor die aparte wedstrijden voor andere spelers en een andere speelstijl. Daar ontkom je straks niet meer aan."

Juist aan het begin van het seizoen zijn teams zoekende om alle automatismen in te slijpen. Het omgooien van een speelstijl en opstelling draagt daar niet aan bij, weet Van Bronckhorst. "Je bent als trainer bezig met teamontwikkeling en het inslijpen van de ideale speelstijl. Maar op kunstgras komt dat er niet uit."

Daarnaast is het voor de Feyenoord-oefenmeester lastig om spelers aan te wijzen die goed uit de voeten kunnen op kunstgras, en wie niet. "Zelfs Karim El Ahmadi, misschien wel de meest begaafde speler die we hebben, had vorig seizoen op kunstgras moeite met dribbelen en een bal aannemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen