AZ: geen vervanger voor Stengs, Midtsjø op komst

15 augustus 2017, 15:40

Er heerst ontgoocheling in Alkmaar, wegens de blessure van Calvin Stengs. De afgelopen dagen werd duidelijk hoe hard de voetbalwereld soms kan zijn. Waar de 18-jarige aanvaller in de play-offs om Europees voetbal en de voorbereiding op het nieuwe seizoen fraaie demonstraties van zijn talent gaf, wordt hij nu een heel eind teruggeworpen door een kruisbandblessure.

Binnen vijf minuten was het raak in de uitwedstrijd tegen PSV. Stengs lag kermend van de pijn op de grond en moest vervangen worden door Dabney dos Santos. "Aan de reactie van Calvin te zien, wist ik meteen dat het niet goed was", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts tegen AZ TV over Stengs. Later hoorde hij dat Stengs zijn voorste kruisband gescheurd heeft. "Hij is nu zwaar aangeslagen", zegt Huiberts. "Hij zit wel even in de put. Voor ons is het ook een keiharde klap. We zijn zwaar ontgoocheld."

AZ gaat niet de markt op om het gemis van Stengs op te vangen, zo geeft Huiberts aan. "Alireza Jahanbakhsh gaat waarschijnlijk weer verhuizen naar de rechterflank en dan hebben we voor de linksbuiten ook nog drie of misschien wel vier kandidaten. Anderen krijgen nu een kans en moeten deze grijpen."

Midtsjø

De Alkmaarders hopen zich nog wel te kunnen versterken met Fredrik Midtsjø, een 24-jarige middenvelder van Rosenborg BK, die komende donderdag in de Europa League-play-offs tegen Ajax speelt. "We zijn nog in gesprek. Het heeft even stilgelegen, maar de gesprekken zijn nog gaande. We hopen dat het een dezer dagen afgerond zou worden. Het zou een kwaliteitsimpuls zijn. Hij past heel goed in onze speelwijze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen