Aardig wat Nederlandse inbreng in play-offs van CL

15 augustus 2017, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zonder Ajax, dat over twee duels haar meerdere moest erkennen in OGC Nice, beginnen op deze dinsdag de play-offs van de Champions League. Tien teams strijden om de laatste vijf tickets voor de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi van Europa. Hoewel er geen Nederlandse clubs meedoen, is er genoeg inbreng van spelers uit ons land.

Het eerste duel van deze dinsdag is FK Karabakh - FC Kopenhagen, maar daar komen nog geen Nederlanders in actie. In de wedstrijd tussen APOEL Nicosia en Slavia Praag is dat wel het geval: bij APOEL is coach Mario Been weliswaar ontslagen, maar staan Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio nog wel onder contract. Daar houdt het nog niet mee op, aangezien Mick van Buren op de loonlijst staat bij Slavia Praag. De 25-jarige aanvaller staat dit seizoen na vijf officiële duels nog op nul goals, maar hoopt zijn eerste te maken tegen APOEL.

Young Boys Bern-CSKA Moskou is een ontmoeting zonder Nederlanders, maar bij 1899 Hoffenheim-Liverpool verschijnt uiteraard Georginio Wijnaldum binnen de lijnen. Hij (en assistent-manager Pepijn Lijnders) is niet de enige Nederlander die betrokken is bij dit duel, aangezien verdediger Justin Hoogma en assistent-coach Alfred Schreuder verbonden zijn aan Hoffenheim. Bij Sporting Clube de Portugal versus Steaua Boekarest zijn ook drie Nederlanders direct of indirect actief, met Douglas, Marvin Zeegelaar en natuurlijk Bas Dost. Laatstgenoemde scoorde tot dusver één keer in twee competitieduels, na zijn 27 treffers in het vorige seizoen.

Op woensdag komen er minder Nederlandse spelers in actie. Eljero Elia lijkt sowieso minuten te maken namens Istanbul Basaksehir, dat tegen Sevilla speelt, maar de andere landgenoten komen (hoogstwaarschijnlijk) niet aan spelen toe. Wesley Sneijder is nog niet present bij OGC Nice, dat het opneemt tegen Napoli, terwijl Dorus de Vries de bank warm zal houden bij Celtic (Astana-thuis).

Dinsdag

FK Karabakh - FC Kopenhagen (18.00 uur)

APOEL Nicosia - Slavia Praag (20.45 uur)

Young Boys - CSKA Moskou (20.45 uur)

1899 Hoffenheim - Liverpool (20.45 uur)

Sporting Clube de Portugal - Steaua Boekarest (20.45 uur)

Woensdag

Olympiakos Piraeus - HNK Rijeka (20.45 uur)

Celtic - Astana (20.45 uur)

Hapoel Be'er Sheva - NK Maribor (20.45 uur)

Istanbul Basaksehir - Sevilla FC (20.45 uur)

Napoli - OGC Nice (20.45 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen