Supercopa: vernieuwd Barcelona treft stabiel Real

13 augustus 2017, 15:23   Bijgewerkt: 13 augustus 2017, 16:30

Voetballiefhebbers worden deze week meteen getrakteerd op een heerlijk tweeluik. In Spanje treffen FC Barcelona en Real Madrid elkaar twee keer in vier dagen in het kader van de Supercopa. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de twee grootste clubs van Spanje het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Supercopa. FCUpdate.nl blikt vooruit.

Vernieuwd Barcelona zoekt balans

Barcelona is dus op meerdere vlakken zoekende, ook wat betreft de rechtsachterpositie. Nelson Semedo werd voor 35 miljoen euro gekocht van Benfica, maar stevent nog niet af op een vaste basisplaats. Valverde kende wel een goede oefencampagne met Barcelona. De 53-jarige coach versloeg Juventus, Manchester United en Chapecoense, maar de belangrijkste zege werd eind juli genoteerd. Toen was Barcelona in Miami met 3-2 te sterk voor Real Madrid. Dat biedt perspectief voor het tweeluik om de Supercopa, maar Valverde rekent zich niet rijk. "Dit zijn andere wedstrijden", vindt hij.

Vermoedelijke opstelling Barcelona: Ter Stegen; Vidal, Pique, Umtiti, Alba; Iniesta, Busquets, Rakitic; Messi, Suarez, Deulofeu.

Stabiel Real leunt op finalebeest Zidane

De kracht van Real Madrid onder Zidane lijkt in de stabiliteit te zitten. De club beschikt over een ijzersterke selectie, waardoor het zomerse vertrek van grote namen als Álvaro Morata, James Rodríguez, Danilo en Pepe zich niet eens doet voelen. Madrid hield zich verder opvallend rustig op de transfermarkt, alleen Theo Hernández (Atlético Madrid) en Dani Ceballos (Real Betis) werden aangetrokken.

Overigens is het de vijfde keer dat Real Madrid als landskampioen tegen Barcelona gaat spelen om de Supercopa. Alle vier ontmoetingen in het verleden eindigden in winst voor de Madrilenen. Luka Modric kan zondagavond niet in actie komen, aangezien hij vanwege een rode kaart van drie jaar geleden geschorst is voor het heenduel. In de return, die woensdagavond gespeeld, mag de Kroatische baltovenaar wel spelen.

Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo.

Het duel in Barcelona begint zondagavond om 22.00 uur. De return in Madrid vangt woensdag om 23.00 uur aan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen