PEC Zwolle boekt spectaculaire thuisoverwinning op Roda

13 augustus 2017, 14:25

In een zeer open wedstrijd heeft PEC Zwolle het seizoen goed weten te starten: de thuisclub won met 4-2 van de bezoekers uit Kerkrade. Zwolle kende een stroeve eerste helft, maar na rust kwam de club op stoom en vermaakte het de supporters in het MAC³PARK stadion.

Waar Roda JC de afgelopen paar transferperiodes karrenvrachten aan spelers binnen hengelde, heeft de club een relatief rustige zomer achter de rug. Met acht spelers in de basis die vorig jaar ook al onder contract stonden begonnen de Limburgers aan de uitwedstrijd tegen Zwolle. Uitgerekend een van de drie startende nieuwelingen kreeg de eerste grote kans voor Roda: Anderlecht-huurling Jorn Vancamp kreeg een vrije schietkans, maar PEC-keeper Diederik Boer wist redding te brengen.

Het was duidelijk dat de nieuwe speelstijl van Zwolle nog niet helemaal ingeslepen was, en het publiek keerde zich tegen de ploeterende thuisploeg. Aanvoerder Bram van Polen stookte het vuurtje op door als linksback op te stomen en te schieten, maar zag zijn poging naast het doel van Roda verdwijnen. Roda had de zaakjes en stuk beter op orde en had via Ard van Peppen, Mikhail Rosheuvel en opnieuw Vancamp de score kunnen uitbreiden, maar liet dit na.

Na rust kwam de grieperige Adil Auassar in de ploeg voor Chris Kum, die in de eerste helft geblesseerd raakte aan zijn knie op het kunstgrasveld. Auassar, van origine middenvelder, ging net als aan het einde van vorig seizoen centraal achterin spelen, maar dit leek geen gelukkige keuze. In de 54ste minuut schoot de invaller namelijk een voorzet van Van Polen achter zijn eigen doelman: 2-1. Zo was de wedstrijd vlak na rust ineens helemaal op zijn kop gezet.

Erg lang kon Zwolle niet genieten van de voorsprong: in de 62ste minuut verdiende Rosheuvel een penalty voor Roda, die feilloos benut werd door Gustafson. Het bleef echter niet lang bij 2-2: vier minuten later tikte Saymak een lange bal van Thomas knap over Jurjus heen en zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong. De doelpunten bleven regenen in Zwolle: Van Polen stoomde in de 74ste minuut opnieuw op en schoot ditmaal hard raak: 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen