Manchester City rekent na rust af met promovendus Brighton

12 augustus 2017, 20:26

Manchester City heeft de zaterdagavond de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Op bezoek bij promovendus Brighton & Hove Albion werd zonder al te veel moeite een 0-2 overwinning geboekt.

De doelpunten lieten in het American Express Community Stadium lang op zich wachten. Pas laat in de tweede helft viel de openingstreffer. Met nog twintig minuten op de klok was het Sergio Aguëro die de score opende voor Manchester City. De Argentijn was het eindpunt van een goed aanval: 0-1.

Niet lang daarna kwam Manchester City op 0-2. Met nog een kwartier te gaan kopte Lewis Dunk raak in eigen doel. Daar bleef het bij. Bij Brighton begon Davy Pröpper in de basis. Door de zege staat de ploeg van Pep Guardiola voorlopig op de tweede plaats. Huddersfield Town is na zaterdag de voorlopige koploper in de Premier League.