Beker: Bayern en Dortmund winnen, Haller blinkt uit

12 augustus 2017, 17:24   Bijgewerkt: 12 augustus 2017, 17:31

Bayern München en Borussia Dortmund hebben zonder kleerscheuren de eerste ronde van de Duitse beker overleefd. Jetro Willem en Sébastien Haller hadden een belangrijk aandeel bij de bekerzege van Eintracht FrankfurtDer Rekordmeister was met 0-5 te sterk voor Chemnitzer FC, dat uitkomt op het derde niveau. Arjen Robben maakte halverwege de tweede helft zijn rentree bij Bayern. Borussia klopte FC Rielasingen-Arlen (0-4), een club van het zesde niveau in Duitsland.

De kampioen van Duitsland startte met onder meer Franck Ribéry, Robert Lewandowski, Thomas Müller en Corentin Tolisso in de basis. Lewandowski zorgde met een rake vrije voor een 0-1 ruststand. Ondanks de magere voorsprong, kwam Chemnitzer er niet aan te pas.

In de tweede helft hield Bayern de derde divisionist onder druk. Het krachtsverschil werd uitgedrukt door doelpunten van Kingsley Coman, Lewandowski, Ribéry en Mats Hummels. Robben maakte zijn invalbeurt na het derde doelpunt van Bayern. Hij miste een deel van de voorbereiding door een kuitblessure, opgelopen tijdens een potje tennis.

Dortmund

Het Dortmund van Peter Bosz kon geen indruk maken bij Rielasingen-Arlen. De titelverdediger won uiteindelijk wel ruim dankzij een hattrick van Pierre-Emerick Aubameyang, waarvan een vanaf de stip, en een doelpunt van Marc Batra. Het betekende voor Bosz zijn eerste officiële zege in dienst van Dortmund.

Haller geeft visitekaartje af

Haller was de grote man bij Eintracht Frankfurt op bezoek bij vierde divisionist TuS Erndtebrück (0-3). De oud-spits van FC Utrecht bereidde twee doelpunten voor, en maakte de derde voor zijn nieuwe club. Jetro Willems viel een kwartier voor tijd in. Hij bediende Haller bij zijn goal. Eintracht Frankfurt had vroeg in de eerste helft een rode kaart gekregen.

Overige uitslagen:

FC Hansa Lüneburg - FSV Mainz 05 1-3

VfB Germania Halberstadt - SC Freiburg 0-2

Leher TS - 1. FC Köln 0-5

Eichede - FC Kaiserlautern 0-4

Unterhacing - 1. FC Heidenheim 1846 0-4

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen