Utrecht en PSG doen zaken: Bahebeck wordt gehuurd

Utrecht en PSG doen zaken: Bahebeck wordt gehuurd

12 augustus 2017 – Jean-Christophe Bahebeck van Paris Saint-Germain speelt komend seizoen voor FC Utrecht. De Domstedelingen huren de 23-jarige spits van de Franse topclub. Zijn komst moet de voorhoede van een extra impuls voorzien. Utrecht kondigde Bahebeck zaterdagochtend officieel aan.

"Jean-Christophe is een spits die het klappen van de zweep op hoge niveaus kent", zegt trainer en technisch directeur Erik ten Hag op de website van Utrecht over de 43-voudig jeugdinternational van Frankrijk. "Want hoewel hij pas 24 jaar is, speelde hij al meer dan honderd partijen in de competities van Frankrijk en Italië, deed hij de nodige Europa League-ervaring op en kwam hij zelfs drie keer in de Champions League in actie."

PSG pikte Bahebeck in 2006 op bij de amateurs van Persan, en begon bij de Parijzenaars in onder de 14 jaar. Via Paris Saint-Germain B kwam hij in de hoofdmacht terecht. Hij werd regelmatig verhuurd, namelijk aan Troyes, Valenciennes, Saint-Etienne en Pescara. "Jean-Christophe is een centrumspits die zich ook op de flanken van het veld thuis voelt. Hij kijkt er naar uit om in de Eredivisie voor FC Utrecht te spelen en wij, op onze beurt, kijken uit naar de samenwerking met hem."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 augustus 2017

  2. zondag 20 augustus 2017