Utrecht opent Eredivisie met klinkende zege bij ADO

11 augustus 2017, 21:27

FC Utrecht is uitstekend aan het seizoen begonnen. Het gaf het Europese succes een passend vervolg bij de eredivisieouverture in Den Haag. ADO was niet opgewassen tegen de vlot combinerende bezoekers en scorende spits Cyriel Dessers. De opportunistisch spelende thuisploeg kwam ondanks legio kansen niet tot scoren: 0-3.

De ADO-fans hoefden geen seizoengids bij de hand te houden om het grootste deel van de spelers van de thuisploeg te herkennen. Slechts drie nieuwelingen waren er te bewonderen in de basisopstelling, waaronder 'verloren zoon' Lex Immers. De andere nieuwkomers waren de boomlange Noorse spits Bjørn Johnsen en Bas Kuipers, de linksback die vandaag in het centrum mocht starten.

Toch had de Haagse ploeg flink wat ingeboet aan kwaliteit. Wilfried Kanon, Mike Havenaar, Dion Malone en Nasser el Khayati, steunpilaren bij de sterke eindsprint van vorig seizoen, keerden niet meer terug in de hofstad. Ook Utrecht verloor een aantal sleutelspelers door het vertrek van topscorer Sébastien Haller, doelman Robbin Ruiter, controleur Wout Brama en de creatievelingen Nacer Barazite en Sofyan Amrabat. Daar kwamen echter een keur aan ervaren spelers en gewilde talenten voor terug.

De charge van Bakker leek voort te komen uit de frustratie van de thuisploeg over het verloop van het eerste deel van de wedstrijd. Eerst verzuimde Sheraldo Becker na twee minuten om in vrijstaande positie te profiteren van een doorkopbal van Lex Immers, vervolgens was het na een kwartier aan de andere kant wel raak. Een vlammend schot van Gyrano Kerk ging vooraf aan een intikker van Cyriel Dessers: 0-1. Dat de Belgische spits zich in buitenspelpositie bevond voordat de bal terugkwam van de kruising ontging scheidsrechter Ed Janssen en zijn assistent.

Die trend zette zich na rust voort tot Van de Streek in de 56ste minuut wel doel trof. Een overtuigende kopbal bij de tweede paal, na een voorzet van invaller Urby Emanuelson, hielp Utrecht aan een geruststellende voorsprong: 0-2. De tweede treffer van de bezoekers leek ADO dan ook in een kansloze positie te hebben gebracht, maar het bleek juist een startsein voor een ijzersterke fase van de thuisploeg.

In een tijdbestek van slechts vijf minuten ontsnapte FC Utrecht vier keer aan een tegendoelpunt. Beugelsdijk startte het offensief met een kopbal tegen de lat, Becker faalde opnieuw oog-in-oog met Jensen, stormram Johnsen stuitte ook op de doelman met een steenharde kopbal en Donny Gorter zag een ziedend afstandsschot net voorlangs gaan.

De Haagse storm ging net zo snel liggen als deze opkwam, waardoor het 'Haags kwartiertje' niet meer het gewenste resultaat opleverde. Dessers vergrootte zelfs nog de schade na een fraaie steekbal van Zakarya Labyad: 0-3.

[photo,108005,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen