Hake: "Op goede manier van ons afbijten in Kuip"

11 augustus 2017, 16:23

René Hake, de trainer van FC Twente, kijkt uit naar de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Overijsselse club trapt haar campagne zondag af met een uitwedstrijd tegen landskampioen Feyenoord. Het treffen in De Kuip begint om 14.30 uur.

"We hebben zin om weer voor het 'echie' te spelen", zegt Hake op de clubwebsite. "We krijgen direct een sterke tegenstander met landskampioen Feyenoord. In die zin sluit het aan op de voorbereiding, waarin we ook tegen sterke tegenstanders hebben gespeeld."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had FC Twente wel moeite met scoren. "Verdedigend stond het gedurende de voorbereiding steeds beter en uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat we regelmatig tot kansen komen en goals gaan maken", weet Hake. "Dat heeft onze aandacht en daar werken we veel aan. We zullen naar een bepaald niveau moeten groeien met de veelal nieuwe jonge talentvolle spelers. Dat heeft tijd nodig, maar tegelijkertijd moeten we er zondag wel staan. Het gaat nu om de punten."

FC Twente kan in De Kuip niet beschikken over Haris Vuckic. Hake: "Fysiek staan we er verder goed op. We zullen zondag compact moeten staan en agressief moeten zijn. Dat betekent elkaar steunen en op een goede manier van ons afbijten. We zullen ons moeten wapenen tegen Feyenoord, in fases onder de druk uit moeten voetballen en de momenten die we krijgen pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen