Voorbeschouwing: hoe eindigt de Eredivisie 2017/2018?

11 augustus 2017, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Natuurlijk is het koffiedik kijken en vallen voetbalwedstrijden en -competities, zeker als het gaat om de Eredivisie, lastig te voorspellen. Toch pakken wij met FCUpdate.nl – zoals we dat elk jaar doen – de glazen bol weer uit de kast. Hoe eindigt het eredivisieseizoen 2017/2018? Wij wagen aan ons aan een voorspelling, maar als jij het beter weet, laat het dan weten in de reacties.

1- Ajax

Hoewel Ajax met spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer, Kostas Lamprou en Mitchell Dijks geen directe basiskrachten heeft gehaald en er met Bertrand Traoré, Davy Klaassen, Jairo Riedewald en Kenny Tete aardig grote namen zijn vertrokken, kan Ajax nog veel plezier beleven aan de huidige selectie. Er kan voortborduurt worden op het werk van Peter Bosz. Wij verwachten dat Frenkie de Jong hier weleens een belangrijke rol in kan gaan spelen.

2- Feyenoord

Feyenoord heeft met de Johan Cruijff Schaal al de eerste prijs van het seizoen gepakt. Na penalty's werd er van Vitesse gewonnen. Aanwinsten Jean-Paul Boëtius, Ridgeciano Haps, Kevin Diks en ook Steven Berghuis kwamen in actie in dit duel, terwijl ook Jeremiah St. Juste en Sofyan Amrabat nog werden aangetrokken. We zullen zien of deze aankopen genoeg kunnen brengen om het gemis van Dirk Kuyt, Eljero Elia, Rick Karsdorp en Terence Kongolo op te vangen. Kan Feyenoord het kunstje nogmaals flikken? (we vroegen dit aan de fans).

3- PSV

Marco van Ginkel is dit seizoen, wederom als huurling van Chelsea, aanvoerder van PSV, dat met Derrick Luckassen en Hirving Lozano twee gewenste spelers in huis haalde en ook de verhuurde Jordy de Wijs weer verwelkomde. De Eindhovenaren zullen naar verwachting tijd nodig hebben om uit de negatieve spiraal te kruipen en daarom verwachten wij een derde plaats voor PSV. Natuurlijk zouden de Brabanders ook zomaar kampioen kunnen worden, als de motor begint te draaien. Een belangrijke rol is weggelegd voor Jorrit Hendrix, die nu de verantwoordelijkheid moet gaan pakken op het middenrif.

4- FC Utrecht

5- Vitesse

6- AZ

7- sc Heerenveen

8- FC Groningen

9- PEC Zwolle

10- FC Twente

11- NAC Breda

12- ADO Den Haag

13- Willem II

14- Heracles Almelo

15- Excelsior

16- Roda JC Kerkrade

17- VVV-Venlo

18- Sparta Rotterdam

Lees ook: Tien spelers om op te letten in het nieuwe eredivisieseizoen

[photo,107253,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen