Smaller budget voor Groningen: "Noemen we een uitdaging"

8 augustus 2017, 18:41

Het budget van FC Groningen is dit seizoen lager dan vorig seizoen. Waar de club afgelopen seizoen nog met iets meer dan achttien miljoen euro budget werkte, is dat bedrag nu gedaald naar 16,5 miljoen euro. Directeur Hans Nijland is desondanks ambitieus.

Groningen werkt komend seizoen met een gat van 2,2 miljoen euro in de begroting. "Structureel komen we een bedrag te kort van vijf ton tot één miljoen euro", legt Nijland uit aan RTV Noord. 'Dat weten we vaak te dekken. Maar komend seizoen ontvangen we anderhalf miljoen euro minder aan televisiegelden. Ook denken we tweeduizend minder seizoenkaarten te verkopen. Dat is nog eens vierhonderdduizend euro minder."

Het tekort wordt nu nog gedekt vanuit het eigen vermogen. "Maar dat kan niet nog een jaar doorgaan. Dat noemen wij een uitdaging. Als je de kust niet uit het oog verliest, zul je nooit nieuwe oceanen ontdekken", besluit hij met een mooie beeldspraak. Overigens is er dinsdag ook goed nieuws over Groningen te melden, aangezien de club Carlos Uriel Antuna Romero gaat huren van Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen