Bosz verliest met Dortmund strijd om Super Cup na penalty's

5 augustus 2017, 22:41

Peter Bosz is er niet in geslaagd om zijn eerste prijs te pakken als trainer van Borussia Dortmund. In de strijd om de Super Cup was Bayern München na strafschoppen uiteindelijk te sterk. Dortmund kwam tijdens de wedstrijd tweemaal op voorsprong, maar gaf het telkens weg.

Borussia Dortmund kende een droomstart op het eigen Signal Iduna Park. Na twaalf minuten zorgde Christian Pulisic namelijk voor de openingstreffer. Lang kon de ploeg van Bosz daar echter niet van genieten, want zes minuten later stond dankzij Robert Lewandowski de gelijkmaker alweer op het scorebord.

Twintig minuten voor tijd kwam Dortmund opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Ousmane Dembele was het sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang die de 2-1 wist binnen te werken. Dortmund kreeg echter een dreun te verwerken, want met nog twee minuten te gaan kwam Bayern München weer langszij. Na een scrimmage voor de goal was het Joshua Kimmich die het laatste zetje gaf.

En dus moest het duel om de Super Cup vanaf elf meter worden beslist. Kimmich zorgde ervoor dat Bayern nog een kans in de penaltyreeks kreeg, maar miste zelf vervolgens wel vanaf de stip. Veel maakte het niet uit omdat bij Dortmund zowel Sebastian Rode als Marc Bartra er niet in slaagden om Sven Ulreich te verschalken. En dus ziet Bosz een prijs in zijn eerste maanden als trainer van Dortmund aan zijn neus voorbij gaan.