Ajax krijgt late dreun van Nice op veelbewogen avond

2 augustus 2017, 22:48   Bijgewerkt: 3 augustus 2017, 00:15

Wat sowieso al een indrukwekkende avond zou gaan worden in Amsterdam, is helaas niet geëindigd in een avond met een goede afloop. Na een vroege goal van Nice knokte Ajax zich sterk terug, maar een late Franse gelijkmaker betekende een definitieve streep door de Champions League voor de Amsterdammers komend seizoen.

De tweede ontmoeting tussen Ajax en OGN Nice stond natuurlijk in het teken van het eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Met een schitterend spandoek toonden de supporters in een kolkende Johan Cruijff ArenA hun respect voor de kleine Ajacied en zijn familie. Een zeer imponerend begin, en het was duidelijk te zien dat de mannen van Marcel Keizer er niet meteen met hun hoofd helemaal bij waren.

Maar na een kwartier begon het elftal van Keizer beter te voetballen. De durf kwam terug, het lef zoals in Nice vorige week al getoond werd. Vooral Justin Kluivert liet zich continu zien. Hij bezorgde Malang Sarr een zeer vervelende avond. Hij stuurde de Franse linksback continu de verkeerde kant op en zorgde keer op keer voor dreiging met zijn snelheid. Het leverde vlak voor rust bijna een goal op na een schitterende steekpass op Nick Viergever. De verdediger – die Europees gezien al eerder belangrijk was met een doelpunt tegen Schalke – kreeg de bal hard tegen zich aan geschoten door Cardinale en zag die bijna doeltreffen.

Maar in de eerste helft kreeg Ajax alsnog waar het recht op had: de gelijkmaker. Na een bekeken steekpass van Ziyech draaide Donny van de Beek op bijna Bergkampiaanse wijze weg bij z'n tegenstander. De middenvelder, die vorige week al zijn doelpunt opdroeg aan vriend Nouri, rondde koeltjes af en zette zijn ploeg op 1-1 in Amsterdam.

Maar net toen het erop leek dat Ajax het niet meer weg ging geven in het stadion waar ze Europees gezien zo sterk waren de laatste tijd, sloeg Nice toe uit een van die vele snelle counters. Invaller Vincent Marcel gaf het laatste zetje uit een mooie aanval vol combinaties: 2-2. Door de 1-1 in Nice waren het dus de Fransen die aan deze stand genoeg hadden. En dat was zichtbaar; er was geen haast meer, en Ajax moest ineens door een muur heen zien te breken.

Dat lukte niet meer, de twee fraaie treffers van Van de Beek en Sanchez waren niet genoeg voor de volgende en laatste voorronde van de Champions League. Na een emotionele en indrukwekkende avond kan Ajax zich dus volledig gaan focussen op de play-offs van de Europa League en de Eredivisie, die al weer bijna voor de deur staat.

[photo,107776,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen