UEFA gaat situatie PSG doorlichten bij transfer Neymar

1 augustus 2017, 18:21

Als Barcelona en Paris Saint-Germain er binnenkort daadwerkelijk uitkomen wat betreft de transfer van Neymar, dan zal er een onderzoek worden gestart. Volgens Yves Leterme zal de UEFA de overstap namelijk uitgebreid gaan doorlichten.

"Als PSG 222 miljoen euro uitgeeft aan de transfer van Neymar dan zal dat sowieso onderzocht worden. In eerste instantie door de Franse profliga, die een licentie moet verlenen", zegt de Belg, die binnen de UEFA over de Financial Fair Play gaat, tegenover Sporza. "PSG is wat dat betreft een bijzonder geval, omdat het de voorbije jaren een overeenkomst had lopen bij de UEFA om hun schulden te saneren. Enkele maanden geleden zijn ze uit die procedure gehaald."

"Als de cijfers worden ingediend, zal moeten blijken of de uitgaven voor Neymar opwegen tegen de inkomsten, zoals sponsoring, ticketverkoop", zo legt Leterme uit. "Vergeet ook niet dat PSG de voorbije maanden al heel wat zware contracten van de hand heeft gedaan. Daar komen er misschien nog bij. We moeten dus zien wat de balans is. Als ze opnieuw een onaanvaardbaar deficit oplopen, dan wordt er een dossier tegen hen geopend. Ik moet dan als investigator straffen voorstellen die kunnen gaan van schuldenbegeleiding tot een verbod om deel te nemen aan de Champions League of Europa League."

Leterme is vooralsnog redelijk tevreden over de Financial Fair Play. "In een paar jaar tijd hebben we de financiële toestand van de topclubs toch danig gesaneerd, van 1,5 miljard euro schulden naar 300.000 euro. Anderzijds is het Europese voetbal op dit moment de volgende stap aan het zetten in de financiële inflatie en groei. Dit is moeilijk tegen te houden door ons. We kunnen er alleen over waken dat de twee principes - schuldenvrij zijn en niet uitgeven wat je niet hebt - gevrijwaard blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen