Wiegman: "Discussie over Miedema gaat wat ver"

28 juli 2017, 18:49

Vivianne Miedema kwam op het EK in eigen land nog niet tot scoren, niettemin is bondscoach Sarina Wiegman tevreden over de verrichtingen van de 21-jarige aanvalster van Arsenal tot dusver. Met de kritiek die in de media op Miedema wordt geuit kan Wiegman weinig.

"De media hebben het steeds over Miedema, maar zij speelt naar behoren", aldus Wiegman vrijdag op de persconferentie in Doetinchem, waar zaterdag het duel met Zweden in de kwartfinale wordt gespeeld. "Alle teams weten dat, wanneer ze aan de bal is rond het penaltygebied en met haar neus naar het doel staat, ze dodelijk is. Dus iedereen duikt bovenop haar. Daardoor is er elders op het veld ruimte. De discussie over Miedema gaat wat ver, maar wij zijn gewoon tevreden over haar."

Wiegman denkt dat Nederland niet onderdoet voor Zweden. "Van tevoren was de kans groot dat we tegen Duitsland of Zweden zouden spelen. Ik had een lichte voorkeur voor Zweden, aangezien Duitsland de absolute kampioen van de laatste decennia is. Zweden heeft ook een heel sterk team, maar wij hebben ons dusdanig ontwikkeld dat we ons kunnen meten met Zweden. Dus ik verheug me op morgen, iets wat ik ook heel erg merk bij de speelsters. We hebben er zin in", vervolgde Wiegman.

Op de vraag welke speelster bij Zweden ze als grootste bedreiging ziet, antwoordde Wiegman: "Als we goed staan, dan is er geen bedreiging. Het is echter heel moeilijk om dat de hele tijd te doen, maar we richten ons er wel op", legde ze uit. "Zweden is altijd een goed georganiseerde ploeg, met een spelopvatting die herkenbaar is voor ons. Kwalitatief hebben ze goede speelsters in het team, met heel veel ervaring."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen