Conte zet vraagtekens bij ambities Spurs, maar prijst Kane

27 juli 2017, 10:23

Tottenham Hotspur dwingt heel wat respect af door niet mee te gaan in het excessieve koopgedrag, maar Chelsea-manager Antonio Conte vraagt zich daarom wel af hoe het met de ambities van de stadgenoot gesteld is. Hebben de Spurs nu lagere verwachtingen dan de titelconcurrenten? Dat vraagt de Italiaan zich af.

"Natuurlijk is het geen drama als de Spurs geen kampioen worden", zegt Conte tegenover diverse media. "Als ze geen Champions League-voetbal behalen, dan is dat ook geen ramp. Als ze daar in de eerste ronde uitgeschakeld worden, ook niet. Ook niet als dat in de Europa League gebeurt. Voor clubs als Chelsea, Arsenal, Manchester City, Manchester United en misschien ook Liverpool is dat wel het geval. Dat is een kwestie van status", aldus Conte.

"Ieder team moet haar ambities in kaart brengen. Als je wil meedoen voor het kampioenschap, dan moet je dure spelers kopen. Anders blijf je op hetzelfde niveau steken. Zo simpel is het. Mijn vraag is daarom: wat zijn de verwachtingen van Tottenham?", aldus Conte.

De Italiaanse Chelsea-manager benadrukt dat het voor Tottenham omwille van het bovenstaande enorm belangrijk is om de beste spelers aan boord te houden. "Ik vind Harry Kane een van de beste spitsen ter wereld. Als ik een nieuwe nummer negen nodig had, dan zou ik voor hem gaan. Hij is compleet. Hij is fysiek sterk, sterk aan de bal, sterk zonder bal, hij vecht, hij is kopsterk en hij is acrobatisch. Hij is minstens honderd miljoen pond waard."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen