Ajax knokt zich knap terug en begint met gelijkspel in Nice

26 juli 2017, 22:47

Ajax heeft een prima uitgangspositie na de eerste ontmoeting met OGC Nice. In Frankrijk kwam het vroeg in de tweede helft achter, waarna het een moeilijke fase doormaakte. Maar de Amsterdammers herpakten zich en kregen zelfs nog kansen op de winst. Het bleef bij een gelijkspel: 1-1.

Twee weken geleden was het toen Abdelhak Nouri nog gewoon op het veld stond en meevoetbalde in een oefenduel met Werder Bremen. Wat er daarna gebeurde weten we inmiddels allemaal. Een verschrikkelijke nachtmerrie voor Nouri en zijn familie, en een mokerslag voor zijn aangeslagen medespelers en de staf.

Trainer Marcel Keizer koos tegen Nice voor Donny van de Beek op de positie van de naar Everton vertrokken Davy Klaassen. Joel Veltman draagt, zoals gezegd, dit seizoen zijn aanvoerdersband. Verder waren het de bekende namen die mochten beginnen, met Justin Kluivert als rechtervleugel en Amin Younes op links, en ondanks de jonge leeftijd dus al flink wat Europese ervaring dankzij vorig seizoen.

De Amsterdammers begonnen prima. Van de Beek won belangrijke duels op het middenveld, achterin werd weinig weggegeven en het tempo ging omhoog. Kasper Dolberg kreeg al vroeg in de wedstrijd een verrassend cadeau van doelman Yoan Cardinale, die de bal zo in zijn voeten schoof. Helaas rekende de Deen er niet op en leidde het niet tot een echte kans.

Terwijl het elftal van Keizer een moeilijke fase doormaakte, was het plotseling 1-1. Nadat Cardinale opnieuw nerveus oogde onder de lat bokste hij de bal zo in de voeten van Van de Beek. De middenvelder van Ajax bedacht zich geen moment en scoorde knap met een bekeken volley. Hij droeg de goal meteen op aan zijn beste vriend Nouri. Een bijzonder moment.  

Ajax begon weer beter te voetballen en kreeg nog kansen om te winnen in Nice. Sanchez kopte de bal op de lat en invaller Frenkie de Jong miste het doel na een mooie solo. Maar ondanks de late Amsterdamse dreiging kreeg Nice alsnog de allergrootste kans van de avond. Alassane Plea leek in blessuretijd de 2-1 te maken, maar mikte de bal oog in oog met Andre Onana naast. Een uitstekende uitgangspositie voor Ajax voor de return in eigen huis.

[photo,107649,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen