Ajax tegen Balotelli: dat is geen vriend van de Ajacieden

26 juli 2017, 15:54   Bijgewerkt: 26 juli 2017, 16:18

Natuurlijk zijn de gedachten nog altijd bij Abdelhak Nouri, maar op deze woensdag moeten de emoties even aan de kant geschoven worden door Ajax. In de derde voorronde van de Champions League nemen de Amsterdammers het op tegen OGC Nice. Het is een weerzien met Mario Balotelli, die zijn tweede seizoen ingaat bij de club uit de Côte d'Azur. Hoe verliepen de vorige ontmoetingen met de extravagante Italiaan?

Balotteli is een flamboyante verschijning en een spits met fratsen en daar weet men in Nederland ook wel het een en ander van. Niet alleen zien we regelmatig opmerkelijke berichten en filmpjes van en over de spits voorbij komen (zoals gisteren nog), hij was ook meermaals de gebeten hond bij confrontaties met Ajax. In totaal speelde de Italiaan vier keer tegen Ajax en zesmaal tegen een Nederlandse club (ook twee keer tegen PSV). Dat gebeurde louter in Champions League-context en alle keren in 2012 of 2013.

24 oktober 2012: Ajax 3 - 1 Manchester City

6 november 2012: Manchester City 2 - 2 Ajax

In het tweede duel met Ajax in de groepsfase van het Champions League-seizoen kreeg Balotelli 45 minuten speeltijd bij Manchester City. In het duel in Engeland deed Balotelli Ajax voor het eerst pijn. Toch was het een prima pot voor de Amsterdammers, die dankzij een dubbelklapper van Siem de Jong met 0-2 voor kwamen in Manchester. Als invaller (meteen na rust) was Balotelli belangrijk bij de gelijkmaker van City, die viel nadat Yaya Touré voor de aansluitingstreffer had gezorgd. Balotelli won een kopduel van Moisander en lanceerde Sergio Agüero in de diepte: 2-2. Balotelli was met een kopbal nog dicht bij de 3-2 en claimde een penalty na een duel met Ricardo van Rhijn, maar het bleef bij 2-2. Een punt verdiende Ajax overigens absoluut.

1 oktober 2013: Ajax 1 - 1 AC Milan

De wedstrijd stevende lange tijd af op een doelpuntloos gelijkspel, maar de slotfase leverde veel spektakel op. Eerst was het Stefano Denswil die een corner van Lasse Schöne heerlijk tegen de touwen knikte. De overwinning leek een feit te worden voor Ajax, maar het mocht niet zo zijn. Balotelli deed de Amsterdammers de das om. In de blessuretijd gaf Riccardo Montolivo de bal voor vanaf rechts. De voorzet van de Milan-captain werd door Cillessen uit de lucht geplukt, maar opeens wees de dienstdoende scheidsrechter naar de stip. Balotelli was verstrikt in een duel met Mike van der Hoorn en ging gewillig naar het gras. Hoewel Van der Hoorn de spits wel degelijk beet had, hield Balotelli zelf zijn handen ook niet thuis. De spits ging echter gretig naar de grond, kreeg een pingel en benutte deze zelf. Overigens had de spits een week daarvoor nog de eerste van zijn vele penalty's gemist, in de Serie A-wedstrijd tegen Napoli. Ditmaal was de spits echter trefzeker. Na afloop was het penaltymoment hét gespreksonderwerp van de dag.

11 december 2013: AC Milan 0 - 0 Ajax

Ruim twee maanden later ging het weer bijna alleen maar over Balotelli. De Ajax-fans konden de international van Italië wel schieten. De situatie was als volgt: Ajax zou bij een overwinning in Milaan overwinteren in de Champions League, terwijl Milan aan een puntje genoeg had om door te gaan. Ajax was heer en meester in het veld, zeker nadat Montolivo na 22 minuten met een rode prent van het veld gestuurd werd na een grove charge jegens Christian Poulsen, die overigens de paal raakte met een kopbal.

PSV

Mario Balotelli speelde in het seizoen 2013/2014 in de play-offs van de Champions League tegen PSV. In de heenwedstrijd op 20 augustus 2013 speelde de spits de hele wedstrijd, die in 1-1 eindigde door goals van Tim Matavz en Stephan El Shaarawy. De return werd tamelijk eenvoudig door Milan gewonnen, met 3-0. Balotelli nam het tweede doelpunt van de Italiaanse topclub voor zijn rekening, tussen de twee doelpunten van Kevin-Prince Boateng in.

Ajax wist slechts drie van haar laatste veertien duels in de voorrondes van de Champions League te winnen en wacht al vijftien jaar op een overwinning op Franse bodem. Gaat het vanavond, waar OGC Nice een steunbetuiging voor Abdelhak Nouri organiseert, weer eens lukken? Volg de wedstrijd live op FCUpdate.nl!

[photo,78952,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen