Oranje verslaat ook België en vervolgt EK in Doetinchem

24 juli 2017, 23:08

De Oranje Leeuwinnen hebben ook de laatste groepswedstrijd van het EK in eigen land gewonnen, België werd met 2-1 verslagen. Sherida Spitse zette Nederland op voorsprong vanaf de stip, in de tweede helft kwam België op gelijke hoogte door Tessa Wullaert waar Sari van Veenendaal net onder de bal door ging. Lieke Martens bracht Nederland met een van richting veranderd schot weer aan de leiding. Oranje werd zo ongeslagen groepswinnaar en speelt zaterdag de kwartfinale in Doetinchem.

De druk was hoog voor beide ploegen bij aanvang van deze wedstrijd. Nederland mocht de groepswinst niet meer uit handen geven en de kwartfinale bereiken, België moest eigenlijk winnen om zich te plaatsen bij de laatste acht. Een gelijkspel zou alleen genoeg zijn wanneer Denemarken niet tot winst zou komen tegen Noorwegen, maar doordat de Denen al binnen tien minuten op voorsprong stonden, leek dat scenario de kast in te kunnen.

Voor Nederland kon het alleen nog mis als België zou winnen en ook Denemarken zou winnen, maar een van de twee ploegen moest dan minimaal twee keer scoren om het doelsaldo in Nederlands nadeel te laten uitkomen. Maar ja, de Belgen hadden Noorwegen overtuigend verslagen, zeker van hun zaak waren de Oranje Leeuwinnen niet.

Waar Anouk Dekker na rust wel verder kon, zagen we Coutereels niet terug op het veld. Met tranen op haar wangen keek ze toe hoe België uiteindelijk het onderspit zou delven tegen Nederland. De Belgen probeerden in de tweede helft nog alles, coach Ives Corneels wisselde aanvallend om een doelpunt te forceren.

Dat doelpunt kwam er ook, de goal van Tessa Wullaert kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Ze leek vanaf een meter of 25 een voorzet te geven, maar de bal zeilde zomaar over Van Veenendaal heen en in het doel. 1-1, opeens kreeg België weer hoop op de kwartfinale. Voor Nederland was er nog niets aan de hand, bij een gelijkspel zou Oranje doorgaan, ook een 2-1 van België zou betekenen dat de Leeuwinnen nog naar de kwartfinales zouden gaan.

De eerste treffer van Wullaert op het toernooi deed de Belgen weer even opleven, maar Lieke Martens besliste een kwartier voor tijd het duel door via het uitgestoken been van Heleen Jaques raak te schieten. Martens, nog geblesseerd uitgevallen tegen Denemarken, was weer zo fit als een hoentje en als smaakmaker van dit Oranje speelde zij een zo een belangrijke rol voor Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen