Zeer talentvolle Mount (18) op huurbasis naar Vitesse

24 juli 2017, 18:21

Het begint een aardige transferzomer te worden voor Vitesse, dat onlangs onder meer al Bryan Linssen, Thomas Bruns, Thulani Serero en Tim Matavz wist te contracteren. Maandag heeft de club melding gemaakt van de komst van Mason Mount, een achttienjarige aanvallende middenvelder die op huurbasis overstapt van Chelsea.

Mount maakte onderdeel uit van de ploeg van Engeland Onder-19 die onlangs Europees kampioen werd. Bij Chelsea staat de technicus al jaren te boek als een groot talent, zo blijkt ook uit het feit dat hij afgelopen seizoen werd verkozen tot 'Academy Player of the Year'. Toch was een doorbraak in het eerste elftal van Chelsea nog niet aan de orde, waardoor hij heeft besloten om naar Arnhem te verhuizen. "Vitesse voelt voor mij als de juiste volgende stap in mijn carrière. Vitesse gaf mij een goed gevoel in de gesprekken", legt hij uit. "Ook heb ik gesproken met andere spelers zoals Lewis Baker en Mukhtar Ali, die allemaal positief waren over de club. Ik heb heel veel zin om direct aan te sluiten bij Vitesse."

Technisch directeur Mo Allach vindt dat Vitesse een mooie slag heeft geslagen. "Mason is een veelbelovende middenvelder met uiteenlopende kwaliteiten. We hebben hem vaak aan het werk gezien. Met zijn komst, en de andere middenvelders die we aan ons hebben gebonden, hebben we verschillende mogelijkheden om het middenveld in te kleden."

Mount speelt al sinds zijn zesde bij Chelsea en heeft nog een verbintenis tot 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen