City trekt wéér portemonnee en haalt Mendy van Monaco

24 juli 2017, 14:16

Manchester City heeft een nieuwe slag geslagen op de transfermarkt. De 23-jarige linksback Benjamin Mendy is overgekomen van AS Monaco. Bij The Citizens heeft hij een vijfjarig contract getekend. Naar verluidt betalen de Engelsen zo'n 58 miljoen euro, waarmee de Franse international in een klap de duurste verdediger aller tijden is.

"Ik ben blij om voor Manchester City uit te mogen komen", zegt Mendy op de website van de club. "Zij zijn een van de belangrijkste clubs in Europa. Met Pep Guardiola hebben zij een manager die aanvallend voetbal wil spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren succesvol zullen zijn."

Technisch directeur Txiki Begiristain: "Benjamin heeft de kwaliteiten die wij zochten. Voor een jonge speler heeft hij veel ervaring op topniveau. Het is duidelijk dat hij een van de beste backs ter wereld is. Hij was op die positie ons belangrijkste doelwit."

Met de transfersom lost hij Kyle Walker als duurste verdediger af. Vorige week nam City hem over van Tottenham Hotspur. Hij zou zo'n 56 miljoen euro hebben gekost. Eerder trok de topclub Douglas Luiz (Vasco da Gma), Danilo (Real Madrid), Ederson (Benfica) en Bernardo Silva (Monaco) ook aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen