United verslaat Real Madrid na bar slechte penaltyserie

24 juli 2017, 07:48

De krachtmeting tussen Manchester United en Real Madrid op de International Champions Cup is zondagnacht (Nederlandse tijd) een prooi geworden voor de Engelsen. Er moest wel een strafschoppenserie aan te pas komen. Na reguliere speeltijd hadden beide ploegen elkaar in evenwicht gehouden (1-1).

Zowel José Mourinho als Zinedine Zidane koos grotendeels voor de grote namen, al ontbrak Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. Voor de Spanjaarden was het hun eerste wedstrijd sinds de Champions League-winst. United heeft al een paar oefenduel is de benen.

De Engelsen openden vlak voor rust de score. Anthony Martial bereidde die met een heerlijke actie voor. Jesse Lingard was het eindstation. Halverwege de tweede helft schoot Casemiro de gelijkmaker tegen de touwen. Hij scoorde vanaf de penaltystip. United-aanwinst had daarvoor Theo Hernande – overgekomen van Atletico Madrid – neergehaald in het strafschopgebied.

Een bar slechte strafschoppenserie volgde om een winnaar aan te wijzen. United benutte er twee, Real slechts 1. Over twee weken gaan de ploegen op herhaling, als zij in Skopje strijden om de Europese Super Cup.