Haps content na debuut, Gio hamert op fysieke stappen

23 juli 2017, 15:28

De kop is eraf voor Ridgeciano Haps. De opvolger van Terence Kongolo heeft zijn eerste speelminuten in het Feyenoord-shirt gemaakt. De met 1-0 verloren oefenwedstrijd tegen SC Freiburg van zaterdag was het officieuze debuut van de linksback voor de Rotterdamse kampioen.

Met tevredenheid kijkt Haps terug op zijn eerste optreden in Feyenoord 1. "Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden", zegt de van AZ afkomstige back tegen Feyenoord TV. "Ik zat er kort op, lekker fel, hoe ik altijd ben. Verdedigend heb ik zeker mijn eigen spel gespeeld, aanvallend had ik wellicht iets meer kunnen brengen, maar ik liet Jean-Paul vooral de één-tegen-één acties maken", doelt Haps op Boëtius, met wie hij samenspeelde op de linkerflank.

Dat het treffen met Freiburg eindigde in een 1-0 nederlaag is volgens Haps niet echt zorgwekkend. "Het belangrijkst in de voorbereiding is om je medespelers en de formatie te leren kennen. Natuurlijk was voor mij het even wennen om in een nieuw team te spelen, maar ik heb al een week meegetraind. Ik weet hoe Feyenoord wil spelen en dat heb ik wel snel opgepakt", aldus Haps, die de eerste helft meedeed tegen de Duitsers.

Van Bronckhorst

Ook Giovanni van Bronckhorst vindt dat het resultaat weinig zegt. Freiburg maakt zich namelijk op voor de Europa League-voorronde en is daarom al wat verder in de voorbereiding. "Voor ons was het een nuttige oefenwedstrijd. We moesten fysiek veel brengen en dat hebben we ook gedaan, dus daar ben ik wel blij mee", aldus de trainer. "Natuurlijk verlies je nooit graag, het was belangrijk om spelers fitter te maken en heel te houden. Je ziet dat sommige jongens fysiek nog stappen moeten maken. Dat geeft ook niet. De internationals zitten pas in de tweede week. Zij moeten fysiek nog sterker worden, maar daar is de voorbereiding voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen