Eredivisie: wat gebeurde er tot dusver op de transfermarkt?

22 juli 2017, 16:18

Over iets minder dan drie weken schiet het Eredivisie-seizoen 2017/2018 in gang, met de wedstrijd ADO Den Haag tegen FC Utrecht. Tegen die tijd hopen de clubs de selecties redelijk rond te hebben, waardoor er tot dusver al veel activiteit is in de Nederlandse transferwindow. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de velden. Wat is er allemaal gebeurd?

ADO Den Haag

Ajax

Van een spectaculaire transferperiode is in Amsterdam vooralsnog geen sprake. Er werd afscheid genomen van onder anderen Davy Klaassen, Kenny Tete en Thulani Serero, maar hun uitgaande transfers kwamen allerminst als een verrassing. In de persoon van Benjamin van Leer heeft de club een vervanger voor Diederik Boer te pakken, terwijl er met Klaas-Jan Huntelaar een grote naam als stand-in voor Kasper Dolberg werd gecontracteerd. Met het oog op de toekomst haalde Ajax ook al Issam El Maach, Victor Jensen en Dominik Kotarski naar Nederland. Naar verluidt is ook buitenspeler Richarlison de Andrade (Fluminense) onderweg naar Amsterdam. Verder lijkt Ajax, dat op jacht gaat naar eindelijk weer een kampioenschap, redelijk klaar op de markt. Mogelijk wordt er ook nog een linksback aangetrokken, omdat Jairo Riedewald op weg is naar de uitgang. 

AZ

Excelsior

Excelsior weert zich al jaren kranig in de Eredivisie, maar staat elke zomer wel weer voor een behoorlijke renovatie van de spelersgroep. Ook tot nu toe gebeurde er al genoeg in Kralingen. Maar liefst dertien spelers, waaronder Nigel Hasselbaink en Terell Ondaan, trokken de deur van Woudestein achter zich dicht. Daar tegenover staat de komst van 'slechts' zes nieuwe spelers, al moet gezegd dat veel van hen directe versterkingen kunnen worden genoemd. De club hengelde Desevio Payne, Lorenzo Burnet, Ali Messaoud, Zakaria El Azzouzi, Wout Faes en Jinty Caenepeel binnen en heeft daardoor al aardige slagen geslagen, drie weken voordat de Eredivisie begint.

FC Groningen

FC Twente

FC Twente heeft deze zomer een jasje uitgedaan, al was dat door het vertrek van de vier huurlingen al langere tijd aanstaande. Aangezien echter ook Kamohelo Mokotjo, Nick Marsman, Mateusz Klich en Chinedu Ede hun heil elders gaan zoeken, staat de directie voor een zware klus. Toch zijn de Tukkers vooralsnog creatief op de markt, zoals de laatste jaren wel vaker het geval was. Met Danny Holla, Tom Boere, Alexander Laukart en Jorn Brondeel hengelde de club al snel vier prima spelers binnen, terwijl daarna ook Haris Vuckic, Marko Kvasina en Nikola Gjorgjev werden vastgelegd. Het valt zeker niet uit te sluiten dat er de komende maand nog enkele konijnen uit de hoge hoed worden getoverd in Enschede.

FC Utrecht

Feyenoord

Het duurde even, maar afgelopen dinsdag werden de supporters van Feyenoord ineens getrakteerd op twee nieuwe spelers. Technisch directeur Martin van Geel toonde zich behoorlijk slagvaardig, door met Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen) en Ridgeciano Haps (AZ) twee verdedigers op één dag te presenteren. Dat duo vormt samen met Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks en Sofyan Amrabat de nieuwelingen in Rotterdam-Zuid. Dat was ook nodig, omdat verdedigers Rick Karsdorp en Terence Kongolo zijn uitgezwaaid. Feyenoord heeft de selectie op dit moment al op orde en zoekt alleen nog twee versterkingen voor de aanvalslinie.

Heracles Almelo

NAC Breda

Het huren van spelers van Manchester City is NAC Breda vorig seizoen uitstekend bevallen, waardoor de club ook in de Eredivisie die kaart is gaan spelen. Paolo Fernandes, José Ángel Tasende, Pablo Marí Villar, Thierry Ambrose, Thomas Agyepong en Manuel García (de smaakmaker van vorig seizoen) komen allemaal op huurbasis over uit Engeland. Ook Menno Koch, Nigel Bertrams en Rai Vloet maakten de gang naar het Rat Verlegh Stadion. Op die manier hoopt de promovendus in te spelen op het vertrek van sterkhouders Jorn Brondeel en Cyriel Dessers.

PEC Zwolle

PSV

Halverwege juli heeft PSV de selectie al zo goed als rond, alleen op de linksbackpositie wil de club nog zaken doen. Vrijdag werden Marco van Ginkel, Derrick Luckassen en Hirving Lozano tegelijkertijd gepresenteerd in Eindhoven en dat vindt de topclub voldoende om het verlies van Andrés Guardado, Héctor Moreno en Oleksandr Zinchenko op te vangen. Voor de naar Duitsland verkaste Jetro Willems zoekt de topclub waarschijnlijk nog wel een vervanger, al staat Joshua Brenet te springen om diens plaats in te nemen. 

sc Heerenveen

Roda JC

Roda JC is erin geslaagd twee spelers te huren van Nederlandse topclubs. Keeper Hidde Jurjus komt over van PSV, middenvelder Simon Gustafson stapt over van Feyenoord. Ook het Belgische talent Jorn Vancamp komt op huurbasis over, van Anderlecht. Daarnaast zijn ook Filip Kurto en Mario Engels aangetrokken. Vermoedelijk zijn de Limburgers nog niet uitgewinkeld, aangezien er maar liefst zeventien spelers zijn vertrokken uit Kerkrade.  Het zal voor Roda niet gemakkelijk zijn om het verlies van sterkhouders als Tom Van Hyfte, Benjamin van Leer, Simon Church en Abdul Ajagun op te vangen.

Sparta Rotterdam

Vier versterkingen uit vier verschillende landen, dat is de opbrengst van Sparta op de transfermarkt tot dusver. Julian Chabot werd weggeplukt uit Duitsland, Dalibor Volas uit Slovenië, Frank Bambock uit Spanje en George Dobson uit Engeland. Positief voor de ploeg van Alex Pastoor is dat de club tot nu toe weinig spelers is kwijtgeraakt op de transfermarkt. De club nam alleen afscheid van huurlingen Jerson Cabral en Martin Pusic en verscheurde de verbintenis van Iván Calero. Op Het Kasteel is het vooralsnog dus redelijk rustig.

Vitesse

VVV-Venlo

Met overmacht werd VVV-Venlo kampioen in de Jupiler League en de club doet er alles aan om komend seizoen in de Eredivisie te blijven. Om dat te bewerkstelligen werden Lars Unnerstall, Lennart Thy, Leroy Labylle, Tarik Tissoudali en Terry Antonis aan de selectie toegevoegd. Verder is er tot dusver geen bepalende speler vertrokken, alleen huurlingen Gedion Zelalem, Maarten de Fockert en Joey Sleegers werden bedankt voor bewezen diensten. Daarnaast gaat Tim Receveur zijn heil bij De Graafschap zoeken. Goed nieuws voor VVV is het verlengen met Delano van Crooy, Ralf Seuntjens, Jonathan Opoku, Jerold Promes en coach Maurice Steijn.

Willem II

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen