FC Twente furieus op rellende fans: "Straalt negatief op ons af"

20 juli 2017, 20:36

In Hannover, Almere en in de Lutte was het al raak. Een groep van twaalf mensen die stellen 'supporter' te zijn van FC Twente dat met rellen voor onrust zorgt. Na de oefenwedstrijd tegen Everton in De Lutte werden fans van de Britten in een café aangevallen door een dozijn aanhangers dat niet eens de wedstrijd had bezocht. Bovendien hadden twee van hen een stadionverbod.

"De politie en onze eigen veiligheidsmensen kennen die jongens wel, maar meer dan aanspreken en wegsturen kunnen we niet", zegt een woordvoerder van de club tegenover TC/Tubantia. "We zijn ze helemaal zat. We kunnen er als club niets aan doen, maar het straalt wel negatief op ons af."

Eerder deze week werd er al een bus met honderd FC Twente-fans teruggestuurd, terwijl ze op weg waren naar Hannover. Een deel van hen zorgde later voor onrust in Almelo. "Dit was een beslissing van de politie van Hannover. Er was informatie dat er zeventig Hannover-supporters bij het veld waren en de politie wilde een confrontatie tussen de twee groepen voorkomen. Die risicoafweging is door hen gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen