Twente keurt wangedrag 'fans' af: "Betreurenswaardig"

20 juli 2017, 14:30

FC Twente keurt het wangedrag van zogenaamde supporters af. 'Fans' misdroegen zich rondom de oefenwedstrijden tegen Hannover en Everton. De club heeft via een een statement gereageerd op de gebeurtenissen.

De Tukkers oefenden zaterdag tegen Hannover. Een groep van honderd supporters werd teruggestuurd. De Duitse politie wilde een confrontatie voorkomen. "Die risicoafweging is door hen gemaakt. Indien daardoor goedwillende supporters zijn gedupeerd dan betreuren wij dit uiteraard", schrijft Twente. Die zaterdagavond misdroegen Twente-supporters zich in Almelo, de stad van rivaal Heracles. "Wij wachten hun onderzoek af over de precieze gebeurtenissen en de identiteit van deze personen."

Twente oefende woensdag in De Lutte tegen Everton. In een café ging het mis tussen supportersgroepen. Volgens Twente was hierbij een groep betrokken die de wedstrijd niet heeft bezocht. "Duidelijk is geworden dat hier stadionverboden tussen zaten. De namen zijn bij de politie bekend."

Operationeel directeur Erik Velderman geeft ook een reactie: "De oefenwedstrijden tegen Hannover en Everton waren verder mooie voetbalavonden met goeie support voor de ploeg. We hebben ons best gedaan om die wedstrijden zo goed mogelijk te organiseren. Het is betreurenswaardig dat de naam van de club in verband wordt gebracht met dergelijke incidenten. FC Twente keurt geweld te allen tijde af en personen met een stadionverbod willen we niet bij FC Twente-evenementen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen