Eindhoven-doelman loopt dubbele beenbreuk op in oefenduel

20 juli 2017, 12:43

FC Eindhoven is in mineur. De club zag woensdag in een oefenduel met Willem II (1-1) reservedoelman Guy Smit zwaar geblesseerd uitvallen. Eindhoven meldt donderdag dat hun 21-jarige keeper een dubbele beenbreuk heeft opgelopen.

In de slotfase van de oefenwedstrijd kwam Smit hard in botsing met Emre Bostanci van Willem II. Hij bleef liggen en moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Via de officiële kanalen heeft Eindhoven laten weten dat Smit donderdagmiddag onder het mes gaat.

"Dit is triest voor Guy. Hij was goed bezig", reageert trainer Wilfred van Leeuwen op de website van de Jupiler League-club. "De groep is onder de indruk van wat er gisteren is gebeurd. We speelden een goede wedstrijd, maar het is enorm vervelend om zo de wedstrijd af te sluiten."

Doorgaans staat voor een dubbele beenbreuk een maandenlange revalidatie. Luke Shaw van Manchester United liep in 2015 door toedoen van PSV'er Héctor Moreno ook een dubbele beenbreuk op. Hij kon na een half jaar de training hervatten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen