Wiegman tekent niet voor gelijkspel: "Hoop op meer goals"

19 juli 2017, 20:18

Voor de Oranje-vrouwen is het treffen met Denemarken het tweede groepsduel op het EK. Beide landen begonnen met een 1-0 overwinning aan het toernooi en een gelijkspel zou niet ongunstig zijn. Toch wil bondscoach Sarina Wiegman daar niet aan denken.

Op de persconferentie van woensdag werd de vraag gesteld of Wiegman zou tekenen voor een remise tegen de Denen. "Nee, zeker niet", reageert ze. Oranje begon in de openingswedstrijd tegen Noorwegen goed en wil die lijn nu doortrekken. "We hebben het als team goed gedaan een goede kansen gecreëerd. Dat willen we tegen Denemarken weer doen, maar ik hoop wel dat er vaker gescoord wordt."

Wiegman kijkt erg uit naar de confrontatie met Denemarken. "Het zal een zeer interessante wedstrijd worden tussen twee gelijkwaardige teams. Zowel Nederland als Denemarken wil graag balbezit", zegt de bondscoach, die de wedstrijd van de Denen tegen België al goed bekeken heeft. "Ze begonnen goed en kwamen snel op 1-0, maar daarna kwam België veel beter in de wedstrijd. We gaan het donderdag zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen