Eigen doelpunt Viergever leidt nederlaag Ajax tegen Lyon in

19 juli 2017, 07:34

Ajax was dinsdagavond niet opgewassen tegen Olympique Lyon. De Amsterdammers verloren in een oefenduel de reprise van de halve finale van de Europa League met 2-0. Het was ook een kort weerzien met Kenny Tete, die vorige week Ajax voor Lyon verruilde. Voor Ajax was dit de laatste test voor het duel met OGC Nice in de voorronde van de Chamions League.

Waar Ajax in de Europa League aan het langste eind trok, was Lyon dinsdag een maatje te groot. In de openingfase raakte Nabil Fekir de lat. Diezelfde Fekir gaf later een bal voor die ongelukkig in eigen doel werd geschoten door Nick Viergever. Een tweede Franse treffer hing in de lucht, maar Ajax wist de schade te beperken. Zo was Memphis Depay gevaarlijk met een vrije trap. Vlak voor de pauze was de ploeg van Marcel Keizer zelf nog een keer gevaarlijk.

In de tweede helft raakte Lyon opnieuw de lat. Bij de Fransen begon doelman Anthony Lopes plotseling te grabbelen bij een poging van Hakim Ziyech, maar liep dat voor hem goed af. Nadat doelman Stan van Bladeren in het veld was gekomen voor Benjamin van Leer besliste Clément Grenier de oefenwedstrijd met een eenvoudige schuiver.

Een reserveteam van Ajax speelde eerder op dinsdag gelijk tegen een B-elftal van Lyon.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen