Cocu wijst De Jong opnieuw aan als aanvoerder van PSV

17 juli 2017, 15:10

Luuk de Jong is ook komend seizoen aanvoerder van PSV. Phillip Cocu bevestigde dat maandag op een persconferentie, meldt het Eindhovens Dagblad. Daarnaast gaat Cocu een tweede, en een derde aanvoerder aanwijzen.

Cocu ging op het perspraatje tijdens het trainingskamp in Zwitserland ook in op de wisselingen binnen de selectie. Zo werden Héctor Moreno en Andrés Guardado uitgezwaaid, en is het vertrek van Jetro Willems aanstaande. Marco van Ginkel wordt voor de derde keer gehuurd van Chelsea. "Wijzigingen in de selectie zorgen voor een nieuwe dynamiek in de groep", citeert het officiële clubkanaal Cocu.

De oefenmeester vervolgt: "Het zorgt voor frisheid, scherpte en nieuwe uitdaging. Dat kan heel positief uitpakken. Ik verwacht van de midtwintigers dat zij de groep gaan aansturen. Waar in het verleden één of twee individuen een leidersrol vervulden, verwacht ik nu dat meerdere jongens dat gaan doen."

Volgens Cocu heeft PSV geleerd van het afgelopen seizoen, waarin de Eindhovenaren vooral voor de winterstop te veel punten lieten liggen. "Wij misten destijds de absolute wil om te winnen, maar de spelers hebben het afgelopen seizoen afgesloten. Het is altijd de vraag wat spelers met de ervaringen van die ervaringen gaan doen. Ik verwacht dat het wordt omgezet in het positieve."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen