Van Nistelrooy: "Zelf een oefening leiden is echt megavet"

17 juli 2017, 12:19

Ruud van Nistelrooy ervaart zijn eerste weken bij de technische staf van PSV als leerzaam. Sinds de voorbereiding maakt de oud-spits  van de Eindhovenaren deel uit van de staf van Phillip Cocu. "Als speler ken ik hem natuurlijk, als coach wat minder."

"Nu volg ik hem heel intensief", zegt Van Nistelrooy op de website van de Eindhovenaren. "Het is enorm interessant om te zien hoe hij spelers benadert, hoe hij coacht en hoe hij een trainingskamp neerzet." Het is de vraag of Van Nistelrooy ooit het voorbeeld van Cocu volgt. "Ik heb wel mijn ideeën over coaching, maar alles is nieuw voor mij. Of ik ooit zelf als hoofdcoach voor een groep wil staan? Voor nu zeg ik nee, voor de toekomst zeg ik geen nee. Ik ben het echt nog aan het ontdekken ."

In zijn huidige rol krijgt Van Nistelrooy veel ruimte van Cocu. "Zelf een oefening leiden is echt megavet. Bij het bedenken van een trainingsvorm kijk ik waar ik een speler in kan verbeteren, daarna werk ik de oefening uit op papier. Aan het eind van de trainingsvorm overleg ik met spelers hoe zij het hebben ervaren of vraag ik of zij nog aanvullingen wensen. En natuurlijk vraag ik aan Phillip Cocu en zijn staf wat zij van mijn oefening vinden. Zo ben je constant bezig om samen beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen