Ajax-captain Veltman: "Dit is veel erger dan een klap"

15 juli 2017, 10:43

Samen met de rest van de Ajax-selectie was Joël Veltman vrijdagavond aanwezig in Geuzenveld, waar er een prachtig en zeer indrukwekkend eerbetoon aan Abdelhak Nouri werd gebracht. Veltman, aanvoerder van de ploeg, spreekt van loodzware tijden voor de ploeg.

Ajax werd vrijdag gekoppeld aan OGC Nice in de voorronde van de Champions League, maar eigenlijk maakte niemand zich daar druk om in Amsterdam. "Verslagenheid is wat je bij de meeste spelers ziet", zegt Veltman tegen Ajax TV. "Er zijn geen woorden voor. Het is heel emotioneel, heel verdrietig. Dat zoiets zo'n mooie jongen kan gebeuren, is gewoon vreselijk."

Om de trieste gebeurtenissen een klap te noemen, vindt Veltman niet terecht. "Een klap kan je het niet eens noemen, het is veel erger dan dat. Je moet elkaar helpen, elkaar troosten en proberen de familie een goede steun te geven. Het belangrijkste is hoe we er met z'n allen mee omgaan. Dat is tot nu toe emotioneel. Het is gewoon verschrikkelijk wat er is gebeurd."

Over twee weken staat de eerste confrontatie met Nice op het programma, weet Veltman. "We moeten ons letterlijk bij elkaar rapen, want nu is het allemaal nog te emotioneel. De jongens moed inspreken, we gaan het voor Appie doen. Ik weet zeker dat Appie ook zou zeggen; ga die wedstrijd spelen, ga knallen, jullie gaan winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen