Frans-Guyana krijgt 0-3 aan de broek na opstellen Malouda

14 juli 2017, 11:49

Zoals verwacht heeft Frans-Guyana een reglementaire 3-0 nederlaag tegen Honduras aan de broek gekregen, nadat het land ten onrechte een beroep deed op Florent Malouda. De tachtigvoudig international van Frankrijk verscheen als aanvoerder binnen de lijnen in het 0-0 gelijkspel, maar dat is niet toegestaan door de FIFA.

De reglementen van de wereldvoetbalbond stellen dat een speler in officiële toernooien maar voor één land mag uitkomen. Malouda speelde een flinke portie interlands voor Frankrijk en mocht daarom niet in actie komen voor Frans-Guyana op de Gold Cup. In dit toernooi mocht dat niet, maar op de Caribbean Cup was dat onlangs wel toegestaan. De ploeg van het Franse overzeese departement aan de noordkust van Zuid-Amerika wist dat het een risico was om Malouda op te stellen, maar heeft gegokt en verloren. Omdat Frans-Guyana geen officieel FIFA-lid is maar aangesloten is bij de CONCACAF, waagde het land het erop.

Frans-Guyana moet ook een boete betalen wegens het opstellen van Malouda, die ook voor twee wedstrijden geschorst is. Het land staat nu na twee groepsduels op de Gold Cup op nul punten, waar het plaatsing voor de volgende ronde uit haar hoofd moet zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen