Foket krijgt nieuw contract bij Gent na hartoperatie

13 juli 2017, 23:13

Thomas Foket heeft een nieuw contract bij KAA Gent gekregen, dat meldt de club via de officiële kanalen. De doelman zag onlangs een transfer naar Atalanta niet doorgaan toen er tijdens de medische keuring hartproblemen aan het licht kwamen. De club wil hem met een nieuw contract steun bieden.

Na zijn operatie mag Foket zes maanden geen topsport beoefenen. Daarna wordt onderzocht of de Belgisch international überhaupt nog in staat is om terug te keren in het profvoetbal. Tijdens zijn revalidatie mag hij onder begeleiding blijven trainen. In dat proces wil Gent hem door zijn nieuwe contract tot medio 2019 ondersteunen.

"We willen laten zien dat we hem niet laten vallen, integendeel', zegt voorzitter Ivan De Witte op de clubwebsite. "Wat er met Foket gebeurd is, kwam heel onverwacht. Dat moet voor hem een enorme klap geweest zijn. Ik vond dat we een speler die ons zoveel heeft bijgebracht, denk maar aan de Champions League, in de armen moesten sluiten. We moeten hem alle zorg geven die hij nodig heeft. Hij krijgt alle tijd om te herstellen. Thomas krijgt een contractverlenging aangeboden aan de voorwaarden die we afgesproken hadden vóór zijn afgesprongen transfer naar Atalanta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen