Utrecht treft Valletta: Klein Duimpje met Nederlandse link

13 juli 2017, 16:00   Bijgewerkt: 13 juli 2017, 17:05

FC Utrecht kan, of eigenlijk moet, vanavond (donderdag) een eerste stap naar de derde voorronde van de Europa League zetten. De Domstedelingen treffen met Valletta FC bepaald geen grootmacht. De 23-voudig kampioen van Malta plaatste zich min of meer fortuinlijk voor het Europese toernooi.

Valletta eindigde het voorbije seizoen als vierde in de nationale competitie. Normaal is dat onvoldoende voor Europees voetbal, maar Birkirkara kreeg geen licentie voor deelname aan de Europa League en profiteerde Valletta daarvan. In de eerste voorronde was de ploeg uit de hoofdstad van Malta twee keer te sterk voor SS Folgore uit San Marino (2-0 en 1-0).

Coëfficiëntenlijst

Voor het seizoen daarvoor, de jaargang 2018/2019, is Nederland een rechtstreeks Champions League-ticket kwijt, maar door de Europa League-finale van Ajax heeft Nederland deze voor een jaar later weer in zicht. Landen in de top-tien van de coëfficiëntenlijst mogen hun kampioen afvaardigen in het miljoenenbal. Momenteel staat Nederland elfde, maar geeft die notering ook recht op de Champions League als de winnaar van het toernooi zich via de nationale competitie ook heeft geplaatst. Echter hijgt Tsjechië 'ons' in de nek, maar hebben 'wij' nummer tien Turkije ook in het vizier.

Wie moet Utrecht in de gaten houden?

Zelfs de lopende voetbalencyclopedieën zullen waarschijnlijk geen enkele speler uit de selectie van Valletta kunnen noemen. Voornamelijk komen de spelers van Malta zelf, maar loopt hier en daar een verdwaalde Italiaan, Braziliaan of Argentijn rond. Juist de Argentijnen Maximiliano Velasco en Santiago Malano moet Utrecht in de gaten houden. Zij namen twee van de drie doelpunten tegen Folgore voor hun rekening.

Nederlandse link

Jordi Cruijff beëindigde zeven jaar geleden zijn actieve loopbaan bij Valletta. Bijzonder hieraan was dat Cruijff tevens assistent-trainer was. Hij zwaaide af met de bekerwinst. Ook oud-spits Geert den Ouden streek in die periode neer op Malta. Lang duurde zijn verblijf niet. Na een handvol wedstrijden werd het contract van Den Ouden nog in hetzelfde jaar ontbonden. Djamel Leeflang speelde tussen januari en november 2015 voor de Maltese club.

De wedstrijd is vanaf 19.30 uur live te volgen via FCUpdate.nl!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen