Pauw ziet Oranje-vrouwen als favoriet: "De beste ploeg"

13 juli 2017, 09:22

Vera Pauw vindt de Oranje-vrouwen favoriet voor de Europese titel. De voormalige bondscoach van de Leeuwinnen denkt dat de concurrentie overschat wordt. Het EK in eigen land begint komende zondag in de Utrechtse Galgenwaard tegen Noorwegen.

In de poulefase treft Oranje naast Noorwegen ook Denemarken en België. "Nederland heeft op dit moment de beste ploeg", stelt Pauw bij De Avondetappe. "We hebben de beste aanval, iedereen is fit en het thuisvoordeel geeft vleugels."Volgens haar staat de concurrentie er minder goed voor dan gedacht. "Noorwegen bijvoorbeeld zit in een dal. En dat geldt voor meer landen."

Pauw is een bekende naam in het vrouwenvoetbal. Ze was bondscoach van de Oranje-vrouwen. Pauw zwaaide ook de scepter bij Schotland, Rusland en Zuid-Afrika. Hoogtepunt was de halve finale met Oranje op het EK in 2009. "Toen zijn we de huiskamers in gekomen. Er keken twee miljoen mensen... Na dat EK hebben heel veel speelsters contracten gekregen in het buitenland. En omdat ze in topcompetities spelen is het nationaal elftal ook gegroeid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen