Stekelenburg na verlies: "Frustrerend, want het zat erin"

12 juli 2017, 19:54

Maarten Stekelenburg, de coach van Oranje onder 19, heeft het gevoel dat er meer inzat in de halve finale tegen Portugal op het EK in Georgië. De Nederlandse talenten grepen woensdag naast een finaleplaats: in Tbilisi verloren ze met 1-0 van hun Portugese leeftijdsgenoten.

"Dit is balen. En ook frustrerend, want het zat erin. We hoopten vooraf op een echte wedstrijd en dat was het ook. Maar het zijn net een paar momenten die beslissend zijn", aldus Stekelenburg op OnsOranje.nl. Een misser van keeper Justin Bijlow in de eerste helft bleek beslissend, al neemt Stekelenburg hem niets kwalijk. "Justin heeft heel het toernooi fantastisch gekeept, ook later in deze wedstrijd. Het zou wel heel oneerlijk zijn om dit hem aan te rekenen."

Nederland kreeg kansen tegen Portugal, zag Stekelenburg. "In voetbal gaat het om doelpunten. We hadden deze wedstrijd het gevoel de bovenliggende partij te zijn, maar konden het niet afmaken. Ook was de laatste pass niet altijd zuiver of ontbrak de bezetting voor het doel. Op dit niveau worden deze wedstrijd in momenten beslist en Portugal is daar toch erg goed in", baalt hij. "Dat hebben we al vaker meegemaakt. Aan de andere kant, als je het gevoel hebt dat er meer in zat, dan had je dat er ook uit moeten halen."

Stekelenburg kijkt wel met een goed gevoel terug op het EK. "Ik was vooraf ontzettend benieuwd hoe deze nieuwe groep zich zou houden op het hoogste internationale niveau. De conclusie is dat we vol hebben meegedaan in het toernooi. Dat maakt mij ontzettend trots op dit team", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen